Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu, nemulțumit de ministrul Meleșcanu pentru poziția față de George Maior, ambasadorul României în SUA

Tăriceanu, nemulțumit de ministrul Meleșcanu pentru poziția față de George Maior, ambasadorul României în SUA

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Apr 2019, 22:21
Foto: Hepta.ro Politică

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, şi-a exprimat marţi nemulţumirea pentru faptul că ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, nu a dat curs cererii de rechemare în ţară a ambasadorul României în SUA, George Maior.

Întrebat la TVR1 dacă aşteaptă ceva de la Meleşcanu referitor la Maior, Tăriceanu a răspuns: „Ba da! Şi cum aţi văzut dumneavoastră, aşa am văzut şi eu. E clar că nişte rotiţe nu funcţionează cum ar trebui. Domnul Meleşcanu mi-a dat o explicaţie care mie nu mi-a plăcut".

Tăriceanu a explicat că după audierea lui Maior în Comisia de politică externă a Senatului în septembrie 2018, comisia a formulat „o scrisoare foarte politicoasă către Ministerul Afacerilor Externe în care, sub o formă eufemistică, recomanda ca Maior să fie rechemat, având în vedere chestiunile de ordin politic".

„Adică nerealizările (...), faptul că el (n.r. George Maior) a avut o contribuţie directă şi activă în diverse luări de poziţii, plus postura în care el s-a aflat, de director al SRI, în care făcut protocoalele secrete cu Procuratura, lucru care constituie grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor individuale. Domnul Meleşcanu a luat această scrisoare şi până la urmă nu ştiu ce a făcut, a deferit-o unei comisii interne de disciplină sau etică. Şi am spus: 'Domnul Meleşcanu, acolo, la această comisie, cred că e bine să analizaţi situaţii în care un diplomat nu respectă regulile interne de comportament: a venit beat (...), alte lucruri care ţin de comportamentul lui ca diplomat în interiorul ambasadei sau în exteriorul ambasadei. Dar aici nu discutăm de o problemă de ordin administrativ, e o problemă foarte gravă, e o problemă politică. Astfel de personaj nu poate să reprezinte România în SUA dacă vrem să fim credibili. (...) Şi?!", a spus Tăriceanu.

El a subliniat că are cu ministrul Meleşcanu „o relaţie colegială".

„I-am spus punctul meu de vedere. Până la urmă, sigur, el e ministru, el e responsabil de acest domeniu. Eu i-am spus deschis care sunt părerile mele, i-au spus colegi de-ai mei, i-au spus cei de la PSD. (...) În fine, poate şi-a făcut un calendar care probabil nu a atins termenul limită. S-ar putea ca... am înţeles că Maior mai are puţin şi îşi termină mandatul", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă poate fi o explicaţie a atitudinii ministrului Meleşcanu faţă de George Maior faptul că cei doi au condus SRI şi SIE şi s-ar fi legat unele relaţii, Tăriceanu a răspuns: „Sper să nu!".

Citeşte mai multe despre:   Teodor Melescanu,   Calin Popescu-Tariceanu,   George Maior
 
 
 
Loading...