Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu: PNL ar putea fi sancționat la urne, dacă se majorează taxele și impozitele

Tăriceanu: PNL ar putea fi sancționat la urne, dacă se majorează taxele și impozitele

Un articol de: - 09 Aug 2013, 12:31
Tăriceanu: PNL ar putea fi sancționat la urne, dacă se majorează taxele și impozitele Politică

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat temerile în cazul majorărilor de taxe și impozite, spunând că PNL ar putea fi apoi sancționat la urne ”Măsurile pe care le așteaptă publicul de la PNL nu sunt în niciun caz cele de majorare a taxelor, într-o formulă simplistă, atâta vreme cât există evaziune fiscală”, a declarat Tăriceanu, vineri, într-o intervenție la RFI.

În opinia acestuia, "există un risc, fără îndoială. Mai ales dacă astfel de măsuri vor fi adoptate, dacă ele nu vor fi clar explicate şi justificate, dacă se poate produce o justificare şi chiar şi în aceste condiţii, nu m-ar mira să existe o sancţionare din partea electoratului şi mi-e teamă ca această sancţiune să nu vizeze cu precădere Partidul Naţional Liberal, de la care există o serie de aşteptări".

Senatorul liberal este de părere că PNL-ul trebuie să susțină măsurile pe care le așteaptă electoratul.

”Cred că fiecare cetăţean de rând când vede că în stânga lui şi-n dreapta lui sunt unii care scapă la plata taxelor şi el se conformează, nu va fi deloc bucuros să suporte o sarcină suplimentară de taxe şi de impozite. Şi sigur că acest lucru îl va putea duce în situaţia să ne aplice o sancţiune la vot", crede fostul premier liberal.

Călin Popescu Tăriceanu precizează că subiectul noilor taxe şi impozite preconizate în scrisoarea de intenţie către FMI ar putea fi discutat în PNL la finalul lunii august: "Noi avem la sfârşitul acestei luni o Delegaţie Permanentă în cadrul Partidului Naţional Liberal şi ştiu că punctul meu de vedere nu este singular, el este împărtăşit de mulţi dintre colegii mei, care au acelaşi gen de preocupări, pe de o parte, ca ale mele şi aceleaşi îngrijorări legate de susţinerea publică de care orice partid are nevoie, mai ales în perspectiva alegerilor care vor urma la anul".

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   PNL,   fost premier