Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Slatina: Deputaţii ALDE îi ridică OSANALE lui Tăriceanu. "Este cel mai potrivit pentru a fi preşedinte"

Slatina: Deputaţii ALDE îi ridică OSANALE lui Tăriceanu. "Este cel mai potrivit pentru a fi preşedinte"

Un articol de: - 17 Mar 2018, 17:31
Slatina: Deputaţii ALDE îi ridică OSANALE lui Tăriceanu. "Este cel mai potrivit pentru a fi preşedinte" Politică

Se înmulţesc vocile care susţin că preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui să candideze la prezidenţialele din 2019.

Deputatul Mihai Niţă, preşedintele ALDE Olt, a afirmat sâmbătă, la Slatina, că Tăriceanu este "cel mai potrivit" pentru funcţia de preşedinte al României. 

Şi deputatul Andrei Gerea a susţinut că Tăriceanu "trebuie" să fie preşedinte, pentru ca România să construiască din nou un proiect de ţară. 

"Niciun preşedinte nu a reuşit să fie preşedintele românilor, a fost decât preşedinte al statului român. Tăriceanu este cel mai potrivit pentru această funcţie, dar pentru asta ALDE trebuie să-şi mărească echipa şi trebuie convinse echipa şi familia ALDE că eforturile pe care le depunem nu vor fi în zadar, ci vor fi eforturi care vor da preşedintele României", a spus Mihai Niţă, potrivit Agerpres. 

Andrei Gerea a arătat că în perioada în care Tăriceanu a fost premier, România a avut ca proiect de ţară intrarea în Uniunea Europeană şi a reuşit acest lucru, iar în 2019 poate fi construit un nou proiect de ţară dacă liderul ALDE va fi preşedinte. 

Secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a punctat şi el că "preşedintele României trebuie să fie un preşedinte care să apere interesul naţional". 

La Slatina a avut loc, sâmbătă, Conferinţa teritorială de alegeri a ALDE Olt. Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei a fost deputatul Mihai Niţă.