Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică După ce a boicotat referendumul, Tăriceanu anunţă acum că e de acord cu temele votate de români. Ce i-a transmis liderul ALDE preşedintelui Iohannis la Cotroceni

După ce a boicotat referendumul, Tăriceanu anunţă acum că e de acord cu temele votate de români. Ce i-a transmis liderul ALDE preşedintelui Iohannis la Cotroceni

Un articol de: Sebastian Pricop - 05 Iun 2019, 12:37
După ce a boicotat referendumul, Tăriceanu anunţă acum că e de acord cu temele votate de români. Ce i-a transmis liderul ALDE preşedintelui Iohannis la Cotroceni Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Învins în alegeri, Tăriceanu şi-a schimbat părerea despre referendumul convocat de Iohannis şi a susţinut la consultările de la Cotroceni că este de acord temele votate de români şi implementarea lor, mai puţin cu prevederea privind atacarea ordonanţelor la Curtea Constituţională şi de alte instituţii decât cea a Avocatului Poporului.

"I-am spus președintelui că avem rezerve serioase cu extinderea posibilității de a ataca la CCR ordonanțelor de urgență. Ar rezulta un guvern foarte slăbit care nu ar mai putea exercita funcția de legislator delegat și ar transforma și mai mult CCR într-un arbitru politic", a declarat Tăriceanu la finalul consultărilor de la Cotroceni.

Liderul ALDE a subliniat că el nu a fost împotriva temelor propuse la refrendum, ci doar împotriva organizării referendumului în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare şi cere ca referendum care va trebui convocat pentru schimbarea Constituţiei să nu aibă loc în aceeaşi cu alegerile prezidenţiale.

"Referendumul pentru revizuirea Constituției să nu se mai suprapună peste alte alegeri. Nu vom mai tolera această șmecherie", a subliniat Tăriceanu.

Acesta s-a agăţat în continuare de cei care nu s-au prezentat la vot sau au votat împotriva şi a sublinait că va continua lupta pentru rezolvarea problemelor din justţie.

"La referendum au votat împotrivă un milion de oameni. Alți 1,4 milioane nu au votat. Sunt 2,5 milioane de români care au dezavuat referendumul. Lor le transmit un mesaj: ascultarea telefoanelor, protocoalele secrete, abuzurile din justiție ale procurorilor, presiunile asupra judecătorilor rămân în continuare. Ele vot trebui rezolvate, nu ne putem imagina că el ese rezolvă de la sine. Nu ne putem preface, acum că referendumul a fost adoptat, că ele nu există", a arătat Tăriceanu.
 

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Klaus Iohannis,   ALDE