Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu sare la gâtul lui Băsescu: Este părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate!

Tăriceanu sare la gâtul lui Băsescu: Este părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate!

Un articol de: - 04 Aug 2016, 13:22
Tăriceanu sare la gâtul lui Băsescu: Este părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate! foto: .jurnalistii.ro Politică

Călin Popescu Tăriceanu, ca lider al partidului ALDE, a clarificat prin intermediul unui comunicat de presă că formațiunea politică în fruntea căreia se află nu se va asocia niciodată cu cea a lui Traian Băsescu, PMP, așa cum insinuează o serie de politruci dornici să inducă derută în electorat.

"Nici în prezent și nici în viitor, numele meu sau al ALDE nu se va asocia în vreo construcție politică cu Traian Băsescu", se arată în comunicat.

"Exercitarea puterii în mod ilegal de unele instituții de forță scăpate de sub orice control al societății a fost descrisă public chiar de fostul președinte al României. Acest «modus operandi» prezentat de Traian Băsescu s-a extins și a transformat drepturile și libertățile cetățenilor într-un lux. Mă refer aici la simpli cetățeni (vezi cazul Rarinca și nu numai) văduviți de drepturile lor constituționale și procesuale, ceea ce a urcat România pe un nedorit loc doi în privința proceselor pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", acuză Tăriceanu.

"Părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate este Traian Băsescu. Acum, același personaj se prezintă în mod ipocrit ca un apărător al Justiției și al statului de drept, în contradicție flagrantă cu autodenunțul său public făcut nu demult la un post de televiziune", se mai arată în comunicatul remis de ALDE.

"În realitate, Băsescu vrea să-și creeze un instrument politic cu care să-și negocieze conform cutumelor statului mafiot propria libertate și a apropiaților săi și cu care, alături de dosarele SRI cu care a plecat de la Cotroceni, să șantajeze și să amenințe, așa cum se vede din ce în ce mai des în spațiul public", se continuă în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Traian Basescu,   PMP,   ALDE