Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Certuri în ALDE după dezastrul de la europarlamentare: Tăriceanu şi-a certat colegii şi pregăteşte schimbări în filiale

Certuri în ALDE după dezastrul de la europarlamentare: Tăriceanu şi-a certat colegii şi pregăteşte schimbări în filiale

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Iun 2019, 22:23
Certuri în ALDE după dezastrul de la europarlamentare: Tăriceanu şi-a certat colegii şi pregăteşte schimbări în filiale Politică

Dezastrul de la alegerile europarlamentare din 26 mai, unde ALDE a luat doar 4% şi nu a reuşit să trimită niciun reprezentat în Parlamentul European, a provocat tensiuni puternice în interiorul formaţiunii lui Tăriceanu.

Conform unor surse citate de Digi24, Tăriceanu le-a reproşat colegilor de partid, reuniți miercuri în ședință la palatul Parlamentului, rezultatul dezastruos. Mai mult, acesta a spus că vor exista și schimbări în aceste filiale.

"Şedinţa Delegaţiei Permanente ne-a permis întâi de toate o trecere în revistă, o analiză a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European, care pentru noi, trebuie să recunosc, fără niciun fel de ambiguitate, s-au constituit într-un eşec. Am făcut cu colegii mei această analiză. Rezultatele arată că acolo unde s-a muncit şi şi-au asumat această responsabilitate de desfăşurare, de susţinere a campaniei electorale, am avut rezultate şi alte judeţe, din păcate, destul de munte, nu şi-au făcut deloc treaba. Prin urmare, vor urma şi o serie de măsuri organizatorice la nivelul filialelor şi nu numai”, a anunţat Tăriceanu, la finalul şedinţei.

Mai mult, acesta a arătat că va exista un Congres pentru ca ALDE să îşi definească ideologia politică şi să se poată prezenta mai bine în faţa electoratului.

”Am hotărât împreună cu colegii mei ca în luna septembrie să avem un congres doctrinar pentru o definire ideologică a noastră mai clară pentru că am constatat că există o deficienţă de percepţie doctrinară în ceea ce ne priveşte. Suntem partidul clasei de mijloc, suntem partidul întreprinzătorilor mici şi mijlocii suntem partidul profesiilor liberale dar cred că oferta noastră electorală nu a fost suficient de convingătoare pentru aceştia”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, după ședință.

În ciuda eşecului de la alegeri, ALDE forţează, însă, desemnarea lui Tăriceanu drept candidat comun cu PSD pentru alegerile prezidenţiale. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   ALDE,   Calin Popescu Tariceanu