Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Taxele de recunoaștere și echivalare a diplomelor obținute în străinătate vor fi eliminate. Mara Mareș (PNL): „Este proiectul meu de suflet. Majoritatea toxică din Parlament l-a respins constant și mișelește”

Taxele de recunoaștere și echivalare a diplomelor obținute în străinătate vor fi eliminate. Mara Mareș (PNL): „Este proiectul meu de suflet. Majoritatea toxică din Parlament l-a respins constant și mișelește”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Feb 2020, 19:33
Taxele de recunoaștere și echivalare a diplomelor obținute în străinătate vor fi eliminate. Mara Mareș (PNL): „Este proiectul meu de suflet. Majoritatea toxică din Parlament l-a respins constant și mișelește” Politică

Taxele de recunoaștere și echivalare a diplomelor obținute în străinătate vor fi eliminate, după ce Monica Anisie de la Educație a dat un ordin de ministru în acest sens, anunță deputata PNL Mara Mareș, care susține că acesta este proiectul său „de suflet”.

„Ieri am avut o vizită de lucru la Ministerul Educației, unde am supus atenției dnei. ministru Monica Anisie două măsuri pe care le-am promovat constant pe durata mandatului meu, și pe care majoritatea toxică din Parlament le-a respins constant și chiar mișelește.

Din cauza majorității parlamentare a PSD, proiectele mele, deși aflate exclusiv în avantajul tinerilor români, nu au fost implementate, dar am găsit tot sprijinul și deschiderea în actualul ministru al Educației, totul în timp record!

Trebuie să recunosc că acesta este proiectul meu de suflet și am luptat pentru îndeplinirea acestuia deoarece are o semnificație puternică pentru toți cei care, după ce obțin diplome în străinătate, revin în țară și li se percep bani pentru echivalarea dipomelor. După ce că suntem în plin exod al creierelor, în loc să-i primească cu brațele deschise pe acești tineri, statul îi jignește și îi umilește cu taxe inutile și aberante. Studenții romani din străinătate care se întorc acasă trebuie încurajati și primiti cu brațele deschise, nu taxați la propriu și la figurat! Dna. Ministru Anisie ne arată din nou că «reușește să ajute elevii chiar dacă nu mai este la catedră»”, a scris Mara Mareș, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Deputata liberală a mărturisit că, „pentru prima dată în viață, un ministru al Educației a ascultat activ ceea ce am avut de spus, și a ales să fie de partea bună a lucrurilor - de partea noastră, a tinerilor, a celor care căutăm o perspectivă serioasă în România”.

 

Citeşte mai multe despre:   Mara Mares,   Monica Anisie