Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tel Drum continuă să prospere din afacerile cu statul. Inculpată pentru evaziune fiscală, compania controlată de Liviu Dragnea a mai încheiat un contract de 11 milioane de euro

Tel Drum continuă să prospere din afacerile cu statul. Inculpată pentru evaziune fiscală, compania controlată de Liviu Dragnea a mai încheiat un contract de 11 milioane de euro

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 15 Aug 2020, 15:56
Tel Drum continuă să prospere din afacerile cu statul. Inculpată pentru evaziune fiscală, compania controlată de Liviu Dragnea a mai încheiat un contract de 11 milioane de euro Politică

Tel Drum a semnat un nou contract cu Consiliul Județean Teleorman pentru întreţinerea pe timp de vară a drumurilor din partea de vest a județului. Contractul are o valabilitate de doi ani, o valoare minimă de 4 milioane de euro și una maximă de 11 milioane, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Tel Drum a încheiat alte patru contracte, în valoare de aproape 18 milioane de euro, cu CJ Teleorman din data de 27 mai 2019, când Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, și  până în prezent, notează G4Media.

 

Tel Drum, încă un contract cu CJ Teleorman 

 

Pe 5 august, Tel Drum a semnat un nou contract cu Consiliul Județean Teleorman, condus de social-democratul Ionel Dănuț Cristescu, pentru întreţinerea pe timp de vară a drumurilor din partea de vest a județului.

Datele Sistemului Electronic de Achiziții Publice arată că e vorba de un acord cadru pe o durată de doi ani, cu o valoare minimă de peste 4 milioane de euro și una maximă de peste 11 milioane de euro.

G4Media amintește că, din 27 mai 2019, când Liviu Dragnea a fost condamnat cu executare, și până prezent, Tel Drum a mai încheiat alte patru contracte cu CJ Teleorman pentru modernizarea și întreținerea unor drumuri județene. Valoarea totală a acestora se apropie de 18 milioane de euro.

 

Compania Tel Drum, inculpată pentru evaziune fiscală. DNA: Prejudiciul în dosar depășește 31,34 milioane de lei

 

Pe 26 iunie 2020, procurorii DNA au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Liviu Dragnea, în dosarul  Tel Drum. Anchetatorii îl acuză de constituire de grup infracțional organizat și două infracțiuni de abuz în serviciu, pe care le-ar fi săvârșit pe când era președinte al Consiliului Județean Teleorman. UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

DNA a pus în mișcare acțiunea penală și în privința companiei Tel Drum, pe care o acuză de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. 

Vizate în dosar sunt și alte persoane care, la data presupuselor fapte, erau funcționari în CJ Teleorman sau administratori/reprezentanți ai Tel Drum și ai altor firme.

Procurorii susțin că prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, bani de care ar fi beneficiat Tel Drum.

În interviul ce i-a fost luat din închisoare, Liviu Dragnea a susținut că acest dosar este pus iar pe tapet ca parte a unei răfuieli politice: „Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni. Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar, dar nu știu sigur. Ele fizic există. În mandatul meu în județul ăla s-au făcut două drumuri importante”.

 

Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman

 

Liviu Dragnea, fost lider PSD și fost președinte al Camerei Deputaților, ispășește deja o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. 

În această cauză, el a fost acuzat de DNA că a intervenit pentru menținerea în funcție și plata salariilor pentru două angajate ale DGASPC Teleorman care, de fapt, lucrau la organizația PSD Teleorman. 

În interviul ce i-a fost luat din închisoare, Dragnea a insistat că a fost condamnat pe nedrept: „Oricine zâmbește aici zâmbește amar. Asta nu înseamnă că m-au îngenuncheat. Asta nu se va întâmpla. M-au condamnat total nevinovat”.