Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tensiune în Camera Deputaților. Zgonea: Votul prin corespondenţă pentru prezidenţiale, peste cinci ani. Acum vorbim de parlamentare

Tensiune în Camera Deputaților. Zgonea: Votul prin corespondenţă pentru prezidenţiale, peste cinci ani. Acum vorbim de parlamentare

Un articol de: - 19 Noi 2014, 15:51
Tensiune în Camera Deputaților. Zgonea: Votul prin corespondenţă pentru prezidenţiale, peste cinci ani. Acum vorbim de parlamentare Politică

Respingerea introducerii pe ordinea de zi a legii votului prin corepondenţă a agitat spiritele în plenul Camerei Deputaților.

Valeriu Zgonea a atras atenţia că votul prin corespondenţă pentru prezidenţiale va fi discutat abia la viitorul scrutin, el arătând că în acest moment prioritară este elaborarea unei legi pentru alegerile parlamentare care să includă acest tip de vot.

 „Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare că votul prin corespondenţă este important pentru alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senatului din 2016. Săptămâna viitoare convocăm comisia pentru modificarea legii şi vom discuta acest capitol şi această iniţiativă parlamentară (privind votul prin corespondenţă, n.r.) şi vom găsi soluţia oportună ca în cel mai scurt timp să avem o lege de alegere a Camerei şi Senatului care să includă votul prin corespondenţă”, a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, aceeaşi comisie de modificare a legii va discuta „la momentul oportun” dacă este util să se introducă votul prin corespondenţă şi în Legea alegerilor locale.

„Pentru alegerile prezidenţiale discutăm peste cinci ani. Prioritatea noastră este ca niciun om să nu fie blocat să voteze viitorul Parlament al României”, a spus Zgonea, care a subliniat faptul că votul prin corespondenţă este definit diferit în funcţie de tipul de alegeri – locale, parlamentare, prezidenţiale - în toate statele europene.

Deputaţii au respins şi o moţiune simplă pe votul din străinătate.

Zgonea: Votul prin corespondență pentru prezidențiale, peste cinci ani

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Zgonea,   alegeri prezidentiale