Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică O jurnalistă BBC l-a întrebat pe Meleșcanu de ce vrea Guvernul să dea amnistie pentru corupți. Cum a reacționat la explicațiile ministrului (VIDEO)

O jurnalistă BBC l-a întrebat pe Meleșcanu de ce vrea Guvernul să dea amnistie pentru corupți. Cum a reacționat la explicațiile ministrului (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 08 Ian 2019, 13:08
Politică

O jurnalistă BBC a încercat să afle de la Minitstrul de Externe, Teodor Meleșcanu, de ce Guvernul PSD-ALDE vrea să dea amnistie pentru politicienii corupți, inclusiv pentru Liviu Dragnea. Întrebat ce fel de semnal transmite o astfel de politică, Meleșcanu a dat un răspuns tipic politicienilor Puterii de la București: închisorile sunt supraaglomerate, iar România riscă să fie supusă sancțiunilor dacă nu îmbunătățește condițiile de detenție. Nici bine nu a reușit să-și ducă răspunsul până la capăt, că jurnalista l-a și întrerupt și i-a spus că afirmațiile sale sunt absurde. Meleșcanu, însă, a continuat cu aceleași explicații și a susținut că în toate țările sunt momente în care se iau în calcul soluții alternative.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Jurnalistă BBC: Liderul dvs a fost găsit vinovat de corupție, din acest motiv nu i s-a permis o funcție (de premier). Și acum țara dvs încearcă să dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupți să fie liberi. Ce fel de semnal transmite asta? 

Meleșcanu: Vreau să spun foarte clar că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este chestiunea penitenciarelor. Există o procedură de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor și luăm în calcul posibilitatea de a încerca să găsim solții care să ofere condiții mai bune pentru cei care sunt în închisori. Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care să le permită condamnaților…

Jurnalistă BBC: Haideți, domnule! Discutăm aici despre practici politice corupte și dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiți vinovați. Asta e absurd!

Meleșcanu: Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigură că, din când în când, în toate țările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea să luăm în calcul soluții alternative.

Citeşte mai multe despre:   teodor melescanu,   bbc
 
 
 
Loading...