Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Teodorovici insistă pentru aducerea românilor înapoi în ţară: "Vom iniția negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri"

Eugen Teodorovici insistă pentru aducerea românilor înapoi în ţară: "Vom iniția negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri"

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Apr 2019, 12:09
Foto: Facebook/ Eugen Teodorovici Politică

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, revine asupra tema implementării unor măsuri la nivel european care să ducă la revenirea în ţară a românilor care au plecat la muncă în afara graniţelor.

Prezent la Iaşi la mitingul PSD, Teodorovici a deplâns situaţia afaceriştilor care se confruntă cu o problemă a lipsei forţei de muncă şi a subliniat că va continua eforturile la nivel guvernamental pentru a negocia cu toate statele membre pentru un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât și dorinței de revenire acasă a celor plecați la munca în străinătate.

"Sâmbătă am fost la Iași, orașul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că "este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei”.

Am avut discuții foarte interesante și aplicate cu reprezentanții mediului de afaceri local care mi-au împărtășit atât ideile, părerile și soluțiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum și problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceștia a fost lipsa forței de muncă.

Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum și în alte țări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniția negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât și dorinței de revenire acasă a celor plecați la munca în străinătate.

Oamenii care înțeleg să fie alături de alți oameni și împreună pentru România știu deja ceea ce simt și gândesc...", a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, Tedorovici vorbea de măsuri agresive pentru rezolvarea problemelor de pe piaţa muncii.

"Ar trebuie să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluţie (...). Libera circulaţie a forţei de muncă a adus mari beneficii economice. Lucrătorii mobili contribuie la PIB-urile ţărilor de origine şi ţărilor-gazdă şi în cele mai multe cazuri au un rol semnificativ în ceea ce priveşte câştigurile celor rămaşi în ţara de origine. Totuşi, mobilitatea muncitorilor poate avea şi efecte negative, de exemplu, atunci când mobilitatea e selectivă, ducând la exodul creierelor şi stopând creşterea potenţială. În viitorul apropiat, prioritatea noastră ar trebui să fie găsirea unei soluţii comune la nivel european şi implementarea unui instrument care să ne ajute în rezolvarea acestui fenomen”, a spunea Teodorovici, pe 7 aprilie.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici
 
 
 
Loading...