Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Teodorovici (PSD), despre Florin Cîțu: 'Nu contenește să ne mintă frumos în timp ce finanțele țării se prăbușesc'

Teodorovici (PSD), despre Florin Cîțu: 'Nu contenește să ne mintă frumos în timp ce finanțele țării se prăbușesc'

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Feb 2020, 14:55
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Eugen Teodorovici continuă seria dezvăluirilor despre ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu.  fostul ministru PSD susține că liberalul este precum un căpitan de vas care vede că acesta se scufundă, dar el remarcă ce viguros se îndreaptă spre fundul mării.

Teodorovici mai spune că "realitatea bate postările ex-ministrului demis Vasile Cîțu", arătând că atunci când el a fost la șefia Finanțelor au existat doi ani de excedent bugetar.

”Din seria PNL-isme și AntiRomânisme - Fake news 6: "V-am promis, continuă veștile bune pentru români"

Am avut și sper că nu vom mai avea cel mai postac și de sine lăudac ministru de finanțe, care încă nu contenește să ne mintă frumos în timp ce finanțele țării se prăbușesc. Exact ca și cum nava se scufundă, dar căpitanul spune: Uite ce viguros se îndreaptă spre fundul mării!

Doar că realitatea bate postările ex-ministrului demis Vasile Cîțu. Ministerul Finanțelor Publice a publicat ieri execuția bugetară și, pentru prima dată în 12 ani, avem deficit bugetar din prima lună a anului!

Spre deosebire de Vasile Cîțu, cât timp am fost eu la conducerea finanțelor țării am avut doi ani consecutivi excedent bugetar în prima lună a anului, de 717 milioane de lei (0,07% din PIB) în 2019 și de 1,98 milioane de lei (0, 21% din PIB) în 2018.

Cum traduce Vasile Cîțu veștile bune pentru români? Prin rate mai mari din cauza cursului euro ajuns la maxime istorice, prin creșteri de prețuri la utilități și rate? Sau prin faptul că guvernul este în genunchi, demis și fără nicio putere, într-o ambiguitate politică și instituțională generată tot de PNL și de Klaus Iohannis, ceea ce face ca toate costurile de împrumut să crească?

Dar unde sunt conferințele de presă pline de aroganță ale lui Vasile? Unde sunt metaforele cu dubla contabilitate și toate declarațiile că va arăta „răul” făcut de PSD? Ce s-a întâmplat cu toată priceprea sa și cu toate măsurile de salvare, redresare și îmbunătățire pe care le anunța? Tot ce a rămas este un nor de praf și o conferință de presă mincinoasă despre mandatul meu, niște aberații despre bugetul pe 2020, două angajări neconstituționale ale răspunderii, pe buget și pe modificările la OUG 114 și... foarte multe postări pe Facebook. Deci, ex-ministrul de 3 ori demis Vasile Cîțu nu e nici măcar la fel de vocal sau de priceput ca analistul Vasile Cîțu!”, scrie Eugen Teodorovici.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Eugen Teodorovici