Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Textul moțiunii de cenzură a fost finalizat: Ce reproșează PSD guvernului Grindeanu (DOCUMENT)

Textul moțiunii de cenzură a fost finalizat: Ce reproșează PSD guvernului Grindeanu (DOCUMENT)

Un articol de: - 18 Iun 2017, 15:08
Textul moțiunii de cenzură a fost finalizat: Ce reproșează PSD guvernului Grindeanu (DOCUMENT) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Coaliția PSD și ALDE a finalizat textul moțiunii de cenzură pe care vor să o depună în Parlament împotriva guvernului pe care tot ei l-au instalat. Documentul are patru pagini și se intitulează: "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!"

Moțiunea urmează să fie depusă la ora 16 în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, pentru ca la 16:30 să fie citit în plenul reunit. Dacă se reușeste respectare procedurilor pentru ca moțiunea să fie citită conform dorinței coaliția, votul pentru aceasta ar avea loc miercuri.

"Dovedind dispreț față de regulile democratice ale funcționarilor instituțiilor statului, imaturitate și iresponsabilitate politică, primul-ministru și unul dintre miniștri, în loc să respecte votul de investitură și încrederea acordată de Parlament, au înțeles că guvernarea se poate exercită și în nume personal, ca dispozițiile constituționale și legale sunt facultative și că pot sfida votul acordat de cetățeni și democrația. 

Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat/înalt funcționar public, își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole în toate direcțiile, oferind o nedorită și halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu nu reușeste altceva decât să demonstreze că există politicieni care și-au pierdut iremediabil busola bunului-simț, onoarea și demnitatea, confirmând, o dată în plus, justețea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD-ALDE.

Aceasta nu este o moțiune de cenzură împotriva unui guvern PSD+ALDE. Este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României pentru a prezerva constituționalitatea funcționării democratice a statului, respectarea legii și a votului cetățenilor României", scrie în moțiunea PSD contra PSD.

MOȚIUNEA DE CENZURĂ INTEGRALĂ POATE FI CONSULTATĂ AICI
 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Sorin Grindeanu,   Guvernul Romaniei,   motiune de cenzura,   document,   Liviu Dragnea