Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Theodor Paleologu, la finalul campanieie electorale: ”Avem în acest weekend o șansă la 30 de ani să votăm omul, nu calculele meschine pe hârtie”

Theodor Paleologu, la finalul campanieie electorale: ”Avem în acest weekend o șansă la 30 de ani să votăm omul, nu calculele meschine pe hârtie”

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Noi 2019, 23:29
Foto: Facebook/ Theodor Paleologu Politică

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale, a transmis un ultime mesaj, vineri seară, la încheierea campaniei electorale. Acesta s-a referit la lipsa dezbaterilor din timpul campaniei și le-a cerut românilor să se prezinte la urme duminică, subliniind că o prezență scăzută la vot ”va avantaja partidele mari și jocurile de culise”.

”Democrația a fost mai degrabă obstrucționată decît celebrată” în această campanie electorală, scrie Theodor Paleologu, pe Facebook, unde se prezintă drept ”singurul liberal autentic în vremuri de derivă ideologică și morală ale Partidului Național Liberal, (...) singurul conservator moderat, în vremuri de confuzie doctrinară în tot spectrul politic, (...) singurul creștin-democrat asumat într-o țară profund creștin-ortodoxă”. 

Redăm, mai jos, mesajul integral al lui Theodor Paleologu

Dragi prieteni, acesta este ultimul meu mesaj electoral înainte de votul de duminică. Nădăjduiesc că vă voi scrie din nou începînd de luni, cînd vom intra în linie dreaptă în lupta pentru Cotroceni. Mai avem un singur pas de făcut: să mergem în acest weekend în număr cît mai mare la vot!

Din păcate, așa cum anticipam cînd am intrat în această cursă electorală, democrația a fost mai degrabă obstrucționată decît celebrată. Din păcate, contracandidații mei principali au evitat dezbaterea pînă în ultima clipă sau întrutotul. Din păcate, televiziunea publică a refuzat difuzarea unei dezbateri televizate cu toți candidații la un loc, deși am cerut acest lucru în mod expres și oficial. Din păcate, încă trăim în țara bunului-plac, a partidocrației și a calculelor de culise.

Dar avem în acest weekend o șansă la 30 de ani să votăm omul, nu calculele meschine pe hîrtie. Avem în sfîrșit șansa să votăm valori autentice de dreapta. Sînt mîndru și în același timp întristat că la 30 de ani de la căderea regimului comunist sînt singurul candidat cu valori clare, asumate, de dreapta. Sînt singurul liberal autentic în vremuri de derivă ideologică și morală ale Partidului Național Liberal. Sînt singurul conservator moderat, în vremuri de confuzie doctrinară în tot spectrul politic. În fine, sînt singurul creștin-democrat asumat într-o țară profund creștin-ortodoxă.

Democrația înseamnă dezbatere, dar înseamnă si participare la vot. Avem duminică șansa unică să ne votăm destinul firesc. Într-o democrație jocurile nu sunt făcute, într-o democrație nu există candidați care contează și care nu contează, într-o democrație nu există cetățeni care contează, și cetățeni care nu contează. Într-o democrație fiecare vot este egal cu fiecare vot. Este important să ne mobilizăm în ciuda sondajelor părtinitoare, în ciuda ostilității președintelui în exercițiu, în ciuda aparentei căderi a Partidului Social Democrat. Avem datoria să ne prezentăm la urne și să ne invităm apropiații să facă același lucru. O prezență scăzută va avantaja ca de obicei partidele mari și jocurile de culise. Dacă ne prezentăm în număr mare și dacă votăm pentru valorile în care credem și pentru ideile cu care ne identificăm, avem o șansă uriașă să le încurcăm calculele.

Vă mulțumesc încă odată tuturor celor care îmi sînteți alături, pentru sprijin, entuziasm și devotament. De la echipa de campanie și militanții PMP, la grupurile și grupările locale și din diaspora care mă susțin. Este un foarte lung pomelnic de mulțumiri pentru că sute de nume sunt întipărite în mintea mea cu foarte multă recunoștință.

Mă aștept să ne reîntîlnim din nou de luni, cînd vom trece la treabă pentru ultimele două săptămîni de campanie!

Așa să ne ajute Dumnezeu!
 

Citeşte mai multe despre:   Theodor Paleologu,   PMP
 
Loading...