Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Democrație ca-n România: Scrii un pamflet, iei amendă / În Germania poți să numești o politiciană ”curvă nazistă”, în Austria poți să-i transmiți vicecancelarului ”Fuck you!”

Democrație ca-n România: Scrii un pamflet, iei amendă / În Germania poți să numești o politiciană ”curvă nazistă”, în Austria poți să-i transmiți vicecancelarului ”Fuck you!”

Un articol de: B1.ro - 27 Apr 2018, 00:17
Democrație ca-n România: Scrii un pamflet, iei amendă / În Germania poți să numești o politiciană ”curvă nazistă”, în Austria poți să-i transmiți vicecancelarului ”Fuck you!” Foto: Natural News Politică

Una dintre dezbaterile ultimelor zile este legată de sancțiunea severă aplicată publicației TImes New Roman. Aceasta a fost amendată cu 16.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru un articol despre iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase. 

Dacă în România site-urile sunt amendate pentru articole pamflet, nu la fel stau lucrurile în țările mai... dezvoltate.

De exemplu, anul trecut, prezentatorul TV al unui program de satiră a numit-o ”curvă nazistă” pe Alice Weidel, șefa partidului de extrema dreaptă AfD.

Politiciana nu prea s-a amuzat, ba chiar l-a dat în judecată pe jurnalist, dar a pierdut, notează tagesspiegel.de.

Magistrații Tribunalului din Hamburg nu i-au dat dreptate, iar argumentul e simplu: ești persoană publică, n-ai decât să te obișnuiești cu insultele și critica exagerată.

Schimbăm țara și ajungem în Austria, unde s-a petrecut o situație oarecum similară. Curtea de Apel din Viena a stabilit că ai dreptul să-i arăți degetul mijlociu vicecancelarului și că îi poți spune ”Fuck you!”.

Magistrații austrieci au susținut că un astfel de comportament, argumentat, ar trebui permis în virtutea dreptului la liberă exprimare, notează euronews.com.

Revenind în România: Times New Roman a luat o amendă de 16.000 de lei de la CNCD, iar Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru că a comparat coafura pe care obișnuia să o aibă Viorica Dăncilă cu părul unui pavian cu mantie.

Același CNCD, însă, n-a găsit nimic greșit în faptul că premierul Dăncilă a folosit în sens peiorativ cuvântul ”autiști”. Iar senatorului PSD Șerban Nicolae i-a dat doar un avertisment, după ce i-a spus deputatei USR Cosette Chichirău că are ”poze cu ea făcând sex anal“.
 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Times New Roman,   CNCD,   Germania,   Austria