Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Timmermans i-a înmânat un mărțișor premierului, peste masă. Ce transmite acest gest (FOTO)

Timmermans i-a înmânat un mărțișor premierului, peste masă. Ce transmite acest gest (FOTO)

Un articol de: - 02 Mar 2018, 13:22
Timmermans i-a înmânat un mărțișor premierului, peste masă. Ce transmite acest gest (FOTO) Politică

În cadrul vizitei pe care a efectuat-o la București, vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a oferit prim-minitrului Viorica Dăncilă un cadou cu ocazia zilei de 1 martie. Șeful justiției Europene i-a înmânat un mărțișor. Gestul a fost făcut peste masă, fapt care potrivit analiștilor ar fi o încălcare a regulilor de protocol și ar indica faptul că cei doi oficiali nu s-au văzut față-n față.  

“Gestul a fost bine intenționat, dar a fost o problemă mică de protocol, se pare că nu s-au întâlnit față în față, se pare că au fost puși de protocolul de la guvern să nu-și dea mâna. Bănuiesc că s-ar fi întâmplat și într-o altă circumstanță dacă s-ar fi putut. Nu cred că domnul Timmermans a făcut acest gest doar pentru camerele de luat vederi”, spune Cristian Pîrvulescu, politolog, pentru Digi 24.

De asemenea, prin intermediul acestui gest, Timmermans ar fi dorit să transmită faptul că este familiarizat cu obiceiurile culturale din țara noastră.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„E și un gest cu o anumită semnificație culturală, adica el îți arată că știe cutumele noastre, știe lucrurile care ne sensibilizează și care ne fac plăcere. E un mesaj aici. Cred că niciun gest nu este întâmplător și are încărcătura lui și cred că mesajul lui a fost: Vreau să vă ajut”, a afirmat Ovidiu Nahoi.

După întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Timmermans, purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a vrut să ofere detalii despre subiectele abordate.

 „O semnificație și mai mare cred că o are și ce s-a întâmplat, că purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus: Guvernul nu comentează nimic. Acesta e lucrul care ar trebui să-l îngrijoreze foarte tare pe domnul Dragnea pentru că și cu Grindeanu și cu Tudose, acesta a fost lucrul care i-a speriat și care a dus la conflictul cu acești foști doi premieri. Faptul că după o lună, două, premierii sunt luați „ostatici” de demnitari europeni, de celelalte instituții din România, de Servicii, de niște responsabilităti dincolo de partid. Pentru prima oară domna Dăncilă nu se mai bagă în povești ce privesc partidul, guvernul. Cred că, pe de o parte, este un lucru care trebuie să-l sperie pe domnul Dragnea, pe de altă parte, ne dă un semnal că e prima oară când premierul pare să fie convins și de alte părți, față de șefii lui de partid ”, afirmă Razvan Ionescu, jurnalist.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila