Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Titus Corlățean: Acuzaţiile la adresa unor instituţii franceze aduc atingere relaţiei cu Franţa

Titus Corlățean: Acuzaţiile la adresa unor instituţii franceze aduc atingere relaţiei cu Franţa

Un articol de: - 31 Oct 2014, 12:19
Titus Corlățean: Acuzaţiile la adresa unor instituţii franceze aduc atingere relaţiei cu Franţa Foto: cotidianul.ro Politică

Titus Corlăţean a declarat, vineri, că acuzaţiile publice aduse unor instituţii ale statului francez contravin cutumelor diplomatice şi aduc atingere relaţiei de prietenie cu Franţa, precizând că referirile critice la structuri de securitate riscă să prejudicieze interesele naţionale ale României, informează Mediafax.

"În calitate de ministru de Externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziţii de un evident partizanat politic, se aduc acuzaţii publice unor instituţii ale statului francez", precizează ministrul de Externe.

Ministrul Afacerilor Externe susţine că o astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de şef de stat, "contravine grav regulilor şi cutumelor diplomatice şi aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relaţii de prietenie şi încredere" între România şi Franţa, consolidată sub forma Parteneriatului Strategic.

Corlăţean solicită celor implicaţi în campania electorală "să păstreze decenţa şi să nu întreprindă nimic care ar putea vicia relaţiile internaţionale ale României şi ar contraveni interesului naţional".

Totodată, ministrul de Externe apreciază faptul că "tendinţa constantă de a introduce în discursul de campanie prezidenţială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea şi protejarea securităţii şi stabilităţii democratice a statului român, prin declaraţii care au ca scop discreditarea şi timorarea acestor instituţii, este de o deosebită gravitate şi riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naţionale legitime ale României".

În finalul declaraţiei, ministrul Titus Corlăţean face apel la decenţă şi responsabilitate.

"Campania electorală nu scuză, în nici un caz, mijloacele", conchide el.

Eena Udrea a declarat, joi, după publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica şi cu fosta şefă a CNI, Anamaria Topoliceanu, la cumpărături la Paris, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată.

Udrea a spus că fotografiile apărute sunt făcute profesionist şi că este vorba despre o acţiune de filaj. Ea a precizat că vizita ei la Paris a fost în week-endul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul că facturile referitoare la cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

Citeşte mai multe despre:   Titus Corlatean,   acuzatii