Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Titus Corlăţean: Împiedicarea votului la referendum ar putea fi sancţionată de CEDO

Titus Corlăţean: Împiedicarea votului la referendum ar putea fi sancţionată de CEDO

Un articol de: - 25 Iul 2012, 15:53
Titus Corlăţean: Împiedicarea votului la referendum ar putea fi sancţionată de CEDO Foto: romanialibera.ro Politică

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a avertizat, miercuri, că împiedicarea exercitării acestui drept, prin orice mijloace, ar putea fi sancţionată de CEDO şi ar putea avea consecinţe juridice, politice şi financiare.

"Avem o datorie de a lansa public un apel către cetăţenii României, de a-şi folosi liberul exerciţiu al dreptului la vot pentru că orice împiedicare, prin orice mijloace, a exercitării acestui drept de a-şi exprima votul reprezintă şi o potenţială încălcare şi a unor tratate internaţionale ratificate de România, şi aici mă refer în primul rând la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Ori, o eventuală încălcare a Convenţiei Europene ar putea fi constatată la Curtea Europeană şi ar putea însemna o condamnare a României, nu a unui partid politic sau a altuia, cu consecinţe politice, juridice şi financiare, care evident ar trebui imputate celor care recurg la astfel de acţiuni", a spus Corlăţean, potrivit Mediafax.

Și premierul Victor Ponta s-a adresat Comisiei Europene, printr-o scrisoare în care semnala faptul că PDL și președintele suspendat Traian Băsescu îndeamnă cetățenii să nu-și exercite dreptul de vot, prin boicotarea referendumului.

PDL a anunțat, marți, că va boicota referendumul pe motiv că amendamentele aduse de USl la Legea referendumului au fost făcute după termenul legal în care se puteau face modificări.


Citeşte mai multe despre:   referendum,   Titus Corlatean,   CEDO,   sanctiuni