Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatul a modificat regulamentul de funcţionare, pentru a lucra online. Titus Corlăţean: 'PSD şi celelalte grupuri parlamentare au dovedit un gest de responsabilitate'

Senatul a modificat regulamentul de funcţionare, pentru a lucra online. Titus Corlăţean: 'PSD şi celelalte grupuri parlamentare au dovedit un gest de responsabilitate'

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Mar 2020, 16:17
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Senatul a modificat regulamentul de funcţionare, astfel încât să poată lucra online pe timpul stării de urgenţă. Aleşii PNL s-au abţinut de la vot şi vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la modul în care a fost luată această decizie.

Titus Corlăţean a motivat, joi, votul favorabil dat de social-democraţi, în plen, la hotărârea care permite Senatului să-şi desfăşoare de acum activitatea online, prin faptul că era imperios necesar ca acest for să fie funcţional în condiţii regulamentare pentru a putea legifera, pentru a putea susţine toate eforturile statului român în efortul de a combate pandemia de coronavirus.

"PSD şi celelalte grupuri parlamentare, mai puţin grupul senatorial PNL, care a absentat şi la învestirea propriului Guvern în bună măsură, au dovedit astăzi un gest de responsabilitate, am adoptat hotărârea care permite Senatului să-şi desfăşoare de acum înainte activitatea online, de la distanţă, pentru a face ceea ce ţine de noi, din punctul de vedere al competenţelor constituţionale-parlamentare, pentru a susţine acest efort de combatere a acestei pandemii pe care dorim să o învingem sau o putem învinge împreună şi nu cu jocuri care nu fac cinste", a precizat Corlăţean, la încheierea şedinţei de plen.

Senatul a modificat joi, într-o şedinţă de plen desfăşurată în sistem online, Regulamentul Camerei superioare astfel încât, în situaţii excepţionale, şedinţele comisiilor, plenului, Comitetului liderilor grupurilor parlamentare şi Biroului permanent să se poată desfăşura prin mijloace electronice.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Titus Corlatean