Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Titus Corlățean: Susţinem respingerea oricăror argumente arbitrarii sau discriminatorii legat de Schengen

Titus Corlățean: Susţinem respingerea oricăror argumente arbitrarii sau discriminatorii legat de Schengen

Un articol de: - 03 Sep 2012, 10:31
Titus Corlățean: Susţinem respingerea oricăror argumente arbitrarii sau discriminatorii legat de Schengen Foto: voxpolitics.ro Politică

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat luni la Reuniunea Anuală a Diplomației Române că România continuă dialogul cu partenerii europeni privind aderarea la Schengen, sperând ca aceștia să respingă ca nefondate orice argumente discriminatorii.

"În ceea ce priveşte obiectivul legitim al aderării la spaţiul Schengen, vom continua dialogul strâns cu partenerii europeni. Susţinem necesară respectarea meritelor deja confirmate şi adoptarea unei decizii politice fireşti care să respingă ca nefondate orice argumente arbitrarii sau discriminatorii", a spus Titus Corlăţean la Palatul Parlamentului.

Corlățean a mai subliniat că în privinţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare a fost transmis un mesaj clar, după publicarea de Comisia Europeană a raportului din 18 iulie, privind "determinarea autorităţilor române de a acţiona pentru realizarea obiectivelor MCV".

"Am transmis angajamentul nostru deplin pentru îndeplinirea acestora şi pentru respectarea tuturor recomandărilor formulate de Comisie în raport. În perioada următoare vom continua demersurile politice şi diplomatice care să promoveze de o manieră obiectivă progresele realizate de România în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei, atât în raport cu Comisia, cât şi cu ansamblul partenerilor noştri europeni", a adăugat ministrul de Externe.

În plus, ministrul a declarat că trebuie cultivate contacte politice relevante pe linie guvernamentală cu Rusia, începând cu ministrul de Externe şi mergând până la nivelul premierilor.

"Eforturile diplomatice ale României rămân dedicate consolidării relaţiilor cu Rusia în jurul unei agende pozitive şi constructive. Dorim angajarea unei cooperări în măsură să confere transparenţă şi predictibilitate relaţiilor noastre", a mai afirmat Corlăţean. 

Citeşte mai multe despre:   Titus Corlatean,   aderarea la Schengen