Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tolontan: Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România

Tolontan: Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România

Un articol de: - 02 Mar 2018, 09:25
Politică

Legea obligă Ministrul Justiției să prezinte anual în Parlament un raport privind activitatea procurorilor, dar singurul ministru care a respectat această lege în ultimii ani a fost Raluca Prună. Potrivit raportului întocmit de Prună și citat de Cătălin Tolontan, doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România, mult sub media europeană.

”Ponderea achitaților definitiv a fost de 2%, un procent excepțional de redus comparativ cu alte state. Într-un an de zile în România sunt cercetați cam 180.000 de oameni. Din aceștia, doi din trei nu sunt trimiși în instanță. Adică 60.000 de oameni. Doar unul din 100 de români e cercetat și 60.000 din cei 19 milioane de români ajung în fața judecătorilor. Din ei doar 1.200 sunt absolviți definitiv de orice vină.

Peste 58.000 sunt găsiți vinovați de ceva. Toate cele 17 structuri ale DNA au o medie de 11% de arestări preventive. Cifra din DNA Ploiești pentru 2016 e îngrozitoare. Ei au 42% dintre cei pe care i-au trimis în judecată arestați preventiv”, a declarat Cătălin Tolontan, la Digi24.

Citeşte mai multe despre:   procurori