Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tolontan, după ce a fost la conferința lui Toader: A fost o chestie antidemocratică. Am văzut un om transpirat, dedublat, schizoid, iar niște vorbe n-au fost ale lui (VIDEO)

Tolontan, după ce a fost la conferința lui Toader: A fost o chestie antidemocratică. Am văzut un om transpirat, dedublat, schizoid, iar niște vorbe n-au fost ale lui (VIDEO)

Un articol de: - 22 Feb 2018, 23:33
Politică

Cătălin Tolontan a fost unul dintre jurnaliștii prezenți la conferința în care Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va cere revocarea șefei DNA. Tolontan a încercat în repetate rânduri, în mai bine de o oră și jumătate cât a ținut discursul, să-i pună întrebări ministrului, astfel încât românii să fie lămuriți. Grea misiune, însă. 

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Cătălin Tolontan a povestit cum a arătat conferința nu din fața televizorului, ci chiar din fața Ministrului Justiției.

”Conferința de azi a fost o invenție, o chestie antidemocratică, iliberală și post modernă. Ne-am dat seama de la început că va urma revocarea. Nu era o certitudine. Nu că eram mai deștepți decât oamenii, ci pentru că îl vedeam mai de-aproape pe ministru. Era transpirat și ca un om dedublat între reflexul normal de a se opri și de a încerca să răspundă și cel de a continua ce avea de zis.

Am văzut un om realmente, din perspectivă profesională, schizoid. El era împărțit între tot ce știa, tot ce a învățat ani de zile, și ce trebuia să spună. Era ca un jurist ajuns din greșeală în postul de gâde politician și trebuia să-și execute misiunea, dar îi venea greu”, a declarat Cătălin Tolontan, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Jurnalistul a mai spus că Toader nu a acceptat să răspundă decât la vreo 10 întrebări, și alea urlate, în o oră și jumătate de conferință. Urlate pentru că jurnaliștii efectiv nu înțeleau ce spune ministrul, iar acesta nu voia să le răspundă. 

”A fost un raționament în care s-au amestecat îngrozitor faptele cu temele național-comuniste, ca ”a discreditat țara”. ”Cine”, am întrebat noi. ”Șeful DNA”, a răspuns el. Cred că nu i-a zis niciodată numele. Și niște vorbe care n-au fost ale lui, aia cu ”defăimarea națională” sau cum s-a enervat el la Bruxelles.

Înregistrările de la DNA Ploiești sunt îngrozitoare pentru prestigiul instituției, iar DNA ar fi trebuit prima să se delimiteze de acești oameni și să spună că ar trebui pedepsiți de lege. Dar una e una și alta e alta. Una e să vii să spui că asta e opinia ta de magistrat eminet, dar alta e să vii să-ți bați joc de cineva, pur și simplul să execuți pe cineva. Nici nu cred că a făcut referiri pozitive, cred că una sau două. Nici nu știm de ce o dă afară”, a continuat Tolontan.

El a făcut și o comparație între comportamentul lui Toader și cel al lui Kovesi: ”Kovesi a ieșit bine. Dacă Toader avea curaj să stea încă o oră jumătate să explice oamenilor, nu nouă, măcar electoratul PSD ar fi înțeles, dincolo de fanatism, și poate și oamenii care sunt îngrijorați realmente de justiție ar fi spus că are și el argumentele sale”.  

Concluzia lui Cătălin Tolontan a fost că ”PSD vrea să aibă toate beneficiile democrației, dar nu vrea să respecte restricțiile democrației; o restricție era dialogul în seara asta”.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Laura Codruța Kovesi,   revocare
 
 
 
Loading...