Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tomac (PMP): Asistăm, începând de la Dragnea și până la Codrin Ștefănescu, la discursuri antieuropene, la un populism greu de imaginat în România de acum câțiva ani

Tomac (PMP): Asistăm, începând de la Dragnea și până la Codrin Ștefănescu, la discursuri antieuropene, la un populism greu de imaginat în România de acum câțiva ani

Un articol de: B1.ro - 17 Mar 2019, 14:13
Politică

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a afirmat că populismul este o amenințare reală la adresa proiectului european, acuzându-i pe liderii PSD de discursuri antieuropene, potrivit Agerpres.

„Asistăm la ora actuală, începând de la Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu, la discursuri antieuropene, la un populism greu de imaginat în România de acum 3, 4, 5 ani. Un populism care nu are nimic în comun cu România europeană, un populism plin de demagogie, un populism vândut la aprozar de către liderul PSD, un populism care riscă să distanţeze şi mai mult România de valorile care stau la temelia şi baza UE", a declarat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.


Demnitarul a mai precizat că, în opinia sa, un astfel de populism nu este întâlnit doar la liderii PSD, ci şi în alte ţări ale Uniunii, precum Italia, Ungaria ori Marea Britanie.

„Din păcate, acest populism nu îl găsim doar în capul decidenţilor români. Populismul acesta ameninţă toată Uniunea Europeană. Avem politicieni populişti în Italia, unde este celebrul Salvini care îi vânează pe români dacă nu îşi schimbă plăcuţele de înmatriculare. Avem populişti în ţara vecină, Ungaria, unde este Viktor Orban. Dar prima victimă a populismului este Marea Britanie, o ţară cu o democraţie consolidată. Politicienii au invitat cetăţenii să răspundă la o întrebare simplă: dacă mai vor sau nu în UE şi au existat politicieni care au spus 'trebuie să plecăm din UE pentru că altfel vin românii şi ne iau locurile de muncă', în condiţiile în care avem o comunitate de peste 200.000 de români, iar Marea Britanie acordă anual peste 1 milion de cetăţenii celor proveniţi din Pakistan şi India, oameni care nu au nimic în comun cu cultura europeană, dar care provin din fostele colonii britanice. Populismul acesta reprezintă o ameninţare reală la proiectul european", a declarat liderul PMP, care consideră că un astfel de populism trebuie sancţionat.

Citeşte mai multe despre:   eugen tomac,   pmp
 
 
 
Loading...