Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac: PMP nu susţine candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs pentru funcţia de Avocat al Poporului. L-am propus pe avocatul Cătălin Voinea-Mic

Eugen Tomac: PMP nu susţine candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs pentru funcţia de Avocat al Poporului. L-am propus pe avocatul Cătălin Voinea-Mic

Un articol de: Sebastian Pricop - 26 Iun 2019, 08:37
Eugen Tomac: PMP nu susţine candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs pentru funcţia de Avocat al Poporului. L-am propus pe avocatul Cătălin Voinea-Mic Foto: Eugen Tomac Politică

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat miercuri dimineaţă că partidul pe care conduce nu va susţine candidatul opoziţiei, Peter Eckstein-Kovacs, pentru funcţia de Avocat al Poporului. Acesta îi impută lui Kovacs declaraţii făcute privind autonomia teritorială pe criterii etnice.

În schimb, Tomac a anunţat că PMP îl va propune pentru această funcţie pe avocatul Cătălin Voinea-Mic.

"În discuțiile cu partenerii din PNL și USR, ne-am arătat disponibilitatea de a susține un candidat unic al Opoziției la funcţia de Avocat al Poporului.

PMP nu susține însă candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs. Nu avem nimic să îi reproșăm din punct de vedere profesional, dar declarațiile acestuia privind autonomia teritorială pe criterii etnice contravin Constituției României.

În acest context, PMP l-a propus pe avocatul Cătălin Voinea-Mic pentru funcţia de Avocat al Poporului.

Consider că este esențial să privim întotdeauna cu maximă responsabilitate spre Constituție și s-o apărăm cu tot atașamentul, nu așa cum face PSD, care o disprețuiește constant", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Reamintim că Peter Eckstein-Kovacs este sprijinit pentru această funcţie de PNL, USR şi UDMR, în timp ce coaliţia PSD-ALDE a venit cu candidatura fostei europarlamentare Renate Weber.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP,   Peter Eckstein Kovacs,   Renate Weber