Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac: "România trebuie să recunoască prima guvernul de la Chişinau, altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene"

Eugen Tomac: "România trebuie să recunoască prima guvernul de la Chişinau, altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene"

Un articol de: Sebastian Pricop - 09 Iun 2019, 11:14
Eugen Tomac: "România trebuie să recunoască prima guvernul de la Chişinau, altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene" Sursă foto: Facebook / Eugen Tomac Politică

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, o felicită pe Maia Sandu pentru curajul de a intra în lupta politică de la Chişinău şi a prelua Guvernul unei ţări în care oligarhul Vladimir Plahotniuc controlează aproape totul din umbră.

Acesta cere, de asemenea, autorităţilor române să fie primele care ies public şi recunosc noul Guvern de la Chişinău pentru că altfel vom fi din nou ridicoli dacă ne întrece Estonia, precum a făcut la ONU în concursul pentru obţinerea mandatului la Consiliul de Securitate.

"Am multe puncte de vedere diferite față de liderii politici proeuropeni de la Chișinău și îmi este silă de loazele din jurul lui Dodon, dar nu pot să nu salut mișcarea curajoasă de azi.

R. Moldova face primul pas pentru a ieși, timid, din izolare. Uniunea Europeană va fi alături și ne vom ocupa de la Bruxelles pentru ca românii de peste Prut sa fie sprijiniți consistent in următoarea perioadă.

România încă se uita, din păcate, mirată și ușor dezorientată pentru că politica noastră externă din ultimii ani este identică cu politica ridicatului din umeri: “nu știu”, “nu ma pricep”, “nu ma bag”.

Maia Sandu merită felicitată pentru acest curaj de a-și asuma, intr-un moment foarte tensionat, un rol foarte important pentru parcursul celui de al doilea stat românesc.

România trebuie sa recunoască prima guvernul de la Chisinau, altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene.", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Reamintim că socialiştii şi pro-europenii din blocul ACUM au ajuns la un acord privind majoritatea parlamentară şi instalarea unui guvern condus de Maia Sandu. Cu toate acestea, oligarhul Plahotniuc a replicat prin Curtea Constituţională care a declarat neconstituţional decretul de numire a Maiei Sandu şi l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Igor Dodon.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   Republica Moldova,   Maia Sandu,   Vladimir Plahotniuc