Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei

Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei

Un articol de: - 02 Iul 2012, 16:44
Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei Politică

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a Ecaterinei Andronescu. Informaţia a fost anunţată printr-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Anunţul privind semnarea decretului de numire a fost făcut cu mai puţin de două ore înainte de ceremonia de învestitură a Ecaterinei Andronescu, programată pentru ora 18:00.

Luni dimineaţă, Traian Băsescu i-a transmis o scrisoare premierului Victor Ponta, prin care i-a cerut ca Ecaterina Andronescu să declare pe propria răspundere că nu a plagiat şi că nu se află în stare de incompatibilitate.

În cursul zilei de luni, Andronescu a respins acuzațiile de plagiat sau de parte la plagiat, spunând că lucrările ei științifice sunt operă proprie și că a muncit toată viața pentru ele.

Ecaterina Andronescu a fost găsită în stare de incompatibilitate de către Curtea de Apel București, în urma unei sesizări făcute de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Potrivit ANI, Ecaterina Andronescu a deținut, în aceeași perioadă, funcțiile de senator, rector la Universitatea Politehnica din București și viceprepedinte PSD. Procesul încă se judecă, deoarece Andronescu a depus recurs.

Într-o situație similară, la sfârșitul lunii iunie, înainte de învestirea la Cultură, Traian Băsescu a cerut ca Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.


Citeşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu,   Traian Basescu,   decret,   numire