Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu a trimis Legea Sănătății în Parlament spre reexaminare

Traian Băsescu a trimis Legea Sănătății în Parlament spre reexaminare

Un articol de: - 07 Mar 2013, 14:53
Traian Băsescu a trimis Legea Sănătății în Parlament spre reexaminare Politică

Președintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea proiectului Legii Sănătății. Șeful statului solicită reexaminarea legii și punerea sa în acord cu legislația în vigoare și cu jurisprudența CCR.

Scrisoarea şefului statului cu cererea de reexaminare a fost transmisă joi preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, cu privire la Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

Potrivit Administrației Prezidențiale, articolul I punctul 5 al ordonanţei de urgenţă nr. 107/2010 prevede că „pensionarii ale căror venituri depăşesc 740 de lei datorează contribuţia lunară pentru asigurările sociale de sănătate calculată potrivit Articolului 259 alin. (2)”.

Potrivit OUG 107/2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5% contribuţii de sănătate.

„Având în vedere aspectele semnalate, precum şi competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicit reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul punerii sale în acord cu legislaţia în vigoare şi cu jurisprudenţa Curţii Constituţionale”, solicită președintele Traian Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Legea Sanatatii,   Traian Basescu,   Parlamentul Romaniei,   Traian Basescu,   presedinte