Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: ”ACL nu este de dreapta. Până în februarie vorbeau la fel ca Ponta. Cum să îi cred?”

Traian Băsescu: ”ACL nu este de dreapta. Până în februarie vorbeau la fel ca Ponta. Cum să îi cred?”

Un articol de: - 28 Oct 2014, 12:25
Traian Băsescu: ”ACL nu este de dreapta. Până în februarie vorbeau la fel ca Ponta. Cum să îi cred?” Foto: B1 TV Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, în emisiunea ”Adevărul Live”, difuzată de B1 TV, că la alegerile prezidențiale o va susține doar pe Elena Udrea deoarece ACL-ul nu este de dreapta așa cum s-au declarat.

”Eu am o problemă uriașă cu PNL. Este partidul care m-a suspendat în 2007 împreună cu PSD, în 2012 a fost susținătorul suspendării. Știm că 2012 a dat România înapoi la credibilitate cu 10 ani. Nu înțeleg pe foarte mulți care în 2012 erau împotriva acțiunii liberalilor și a PSD-ului de suspendare a președintelui, iar astăzi par a-și fi uitat toate principiile”, a afirmat președintele.

”Dincolo de calculul rece, politic, este o chestiune care ține și de personalitatea mea. Eu am fost umilit de oamenii ăștia groaznic, eram președinte și am fost trimis la un garaj. Și în 2012, și ostilitatea din 2009 de la alegeri - faptul că nu s-a putut negocia nimic legat de influență, de numiri în justiție la Înalta Curte, DNA, Parchetul General și DIICOT. Știu și alte supărări. Până la mine erau obișnuiți să se înțeleagă partidele pe numiri la SRI în județe. Nu am făcut așa ceva. La ambasade am vrea să ne numim și noi consulul nostru - nu am acceptat acest tip de negociere, și asta a supărat foarte tare partidele”, a arătat Băsescu.

”Iar Iohannis a fost unul din exponenții acestor mișcări împotriva statului de drept, iar acum are în spate PNL - un partid care a lovit statul de drept. Cum credeți că mă uit eu acum la Parlament când nu avizează anchetarea lui Ecaterina Andornescu, Șerban Mihăilescu, arestarea lui Diniță? Sunt de un penibil incredibil”, a comentat șeful statului.

”Se rățoia ieri purtătoarea de cuvânt a PNL la PSD că nu au încuviințat arestarea lui Diniță. Dar Iohannis era pe scenă la Iași cu Chiuariu și Vosganian lângă el. De ce mi se cere mie să anunț că votez cu ei? Mi-e foarte greu s-o fac. Până la urmă am și eu dreptul la opinie, la poziția mea. Asta nu e dreapta. Aceeași treaba la ACL și PSD în privința statului de drept. Cine-i crede? Până în februarie vorbeau la fel ca Ponta. Cine-i crede? Eu? Îmi pare rău, am fost suspendat de ei de două ori pentru că voiau control pe justitie. Cum să mă duc să spun Susțineți-i pe ăștia, care au făcut țăndări statul de drept în 2012”, a precizat Traian Bsescu.

”Nu oblig pe nimeni să gândească cum gândesc eu. Dar înainte de a mă judeca pentru poziția mea aș vrea să fi trecut și ca umilință și ca blocare a procesului de modernizare a statului”, a încheiat președintele.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   ACL,   Victor Ponta