Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Am aprobat urmărirea penală a 5 foşti miniştri în dosarul Microsoft. În acest moment sunt egali cu Victor Ponta (VIDEO)

Traian Băsescu: Am aprobat urmărirea penală a 5 foşti miniştri în dosarul Microsoft. În acest moment sunt egali cu Victor Ponta (VIDEO)

Un articol de: - 03 Oct 2014, 16:43
Traian Băsescu: Am aprobat urmărirea penală a 5 foşti miniştri în dosarul Microsoft. În acest moment sunt egali cu Victor Ponta (VIDEO) Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a aprobat solicitarea ministrului Justiției privind începerea urmăririi penale pentru cei cinci foști miniștri în dosarul Microsoft. Şeful statului a ţinut să precizeze că niciunul dintre aceştia nu are deocamdată vreo calitate în dosar, asemenea premierului Victor Ponta.

„În ceea ce privește solicitarea făcută de ministrul Justiției cu privire la cei 5 foști miniștri, am aprobat, sau mai corect spus, am cerut Ministerului Justiţiei și l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare pentru începerea urmăririi penale pentru Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Teodor Atanasiu, Nicolae Tănăsescu și Daniel Funeriu. Am studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise. Cred că acest caz trebuie anchetat cât mai rapid până la capăt”, a declarat Traian Băsescu.

„Din documentele din dosar, nu toate vinovăţiile sunt la fel. Aşa rezultă şi din referatul procurorilor. La Daniel Funeriu nu există nicio suspiciune cu privire la bani, mită, ş.a.m.d.. Este doar în zona de eventual abuz în serviciu”, a adăugat preşedintele.

Şeful statului a ţinut, totodată, să sublinieze că persoanele care apar în dosar nu au nicio calitate „în acest moment”, formularea fiind aceeaşi ca cea folosită de DNA referitor la premierul Victor Ponta. (Detalii AICI)

„Doar în urma continuării anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta. În acest moment, niciunul din cei cinci nu are nicio calitate. (...) Sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile la fel ca în cazul lui Victor Ponta. Sau dacă Victor Ponta va primi altă calitate între timp”, a precizat Traian Băsescu.

„Ancheta poate continua din punctul meu de vedere și cred că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea Parlamentului României”, a completat șeful statului.

Traian Băsescu a mai declarat că o bună parte din conturile celor cinci foști miniștri au fost deja blocate pentru recuperarea sumelor.

Preşedintele a mai declarat că toţi cei care au făcut denunţuri în dosarul licenţelor Microsoft sunt români, el arătând că niciun străin nu a făcut denunţuri pentru DNA şi că dosarul nu porneşte de la declaraţii făcute de Bittner, despre care nu se face nicio referire.

„Vă asigur că nimic din ce este în acest dosar nu provine de la Bittner, informațiile mele sunt că nu a fost căutat de nimeni Bittner în SUA. E un lucru pornit din 2009 și s-a ajuns în 2014 la unele clarificări. A fost muncă pornită din România în baza unor sesizări ale structurilor cu responsabilități din 2009”, a mai spus Băsescu.

Băsescu: Am aprobat urmărirea penală a 5 foşti miniştri în dosarul Microsoft


Citeşte mai multe despre:   dosarul microsoft,   urmarire penala,   Traian Basescu,   Daniel Funeriu,   Victor Ponta