Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei: Sunt în competiție cu PSD, nu cu Nicușor Dan. Există prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat (VIDEO)

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei: Sunt în competiție cu PSD, nu cu Nicușor Dan. Există prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Aug 2020, 22:50
Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei: Sunt în competiție cu PSD, nu cu Nicușor Dan. Există prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat (VIDEO) foto: Facebook Politică

Traian Băsescu va candida din partea PMP la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, scrutin pe care l-a câștigat deja de două ori în trecut, și a subliniat că este în competiție cu PSD, nu cu Nicușor Dan, independentul susținut de PNL și USR-PLUS în cursa pentru postul de primar general al Bucureștiului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, în direct pe B1 TV


 

La „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, luni seară, Traian Băsescu a explicat că partidele mari „n-au de ce să intre în ședință. Fiecare are șansa lui! Sigur, mărimea partidelor îi legitimează pe unii să fie mai optimiști – unii, mai optimiști decât trebuie, dar oricum optimiști”.

Referitor la capacitatea sa de a administra Bucureștiul în 2020, fostul primar general, actualmente eurodeputat, a declarat: „N-aș vrea să prezint neapărat un program de primar general, dar sunt prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat. Uitați-vă la Pasajul Basarab! O construcție formidabilă. Din păcate, s-a terminat de 10 ani pasajul și la piciorul pasajului, când ai coborât din rampă, te oprești în două semafoare, unul ca să întoarcă tramvaiul, iar altul ca să intri în Mihalache. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran, să treacă ori traficul de pe Mihalache pe sub intersecție, să nu mai ai semafor când cobori de pe pasaj... Uitați-vă la problema încălzirii, mult-discutata problemă a încălzirii, și un copil de clasa a V-a înțelegea că după cum s-a făcut contorizarea și automatizarea punctelor termice, RADET nu mai avea viață. Bucureștiul este contorizat la nivel de scară de bloc. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile de pe conducte. Acest lucru este valabil din 2005, când s-a terminat programul de contorizare și automatizare a punctelor termice, și oricine știa că va ajunge RADET la faliment. Să nu începi programul de montare a centralelor de cvartal e o copilărie”.

Întrebat de ce nu au făcut-o, totuși, ultimii primari ai Capitalei, în condițiile în care Bucureștiul a dispus de tot mai multe fonduri odată cu intrarea în UE și dezvoltarea țării în ansamblu, Traian Băsescu a răspuns: „N-au făcut-o, probabil, din același motiv din care deși Bucureștiul are 120 de kilometri de linie simplă – puși în timpul meu – de tramvai, linie sudată și pe sustensie elastică, n-au achiziționat vagoane de metrou de suprafață. N-au dat drumul la automatizarea trecerii prin intersecția tramvaiului ca mijloc foarte rapid și precis de circualție în București”.

Întrebat cum s-ar putea descurca în postura de primar dacă va ajunge să aibă din nou un consiliu ostil din punct de vedere politic, Traian Băsescu a precizat: „Nu mai suntem la vremea aia. Eu nu mai am niciun interes să am războaie politice cu consiliul. Vă asigur că dacă va rămâne blocat bugetul Capitalei până la terminarea alegerilor, îmi trebuiesc trei ore pentru deblocarea bugetului”.
 

Traian Băsescu, despre relația cu Nicușor Dan în campania electorală


 

Tot în direct pe B1 TV, Traian Băsescu a vorbit și despre felul în care se va raporta la Nicușor Dan pe perioada campaniei electorale și a subliniat că nu este în competiție cu independentul susținut de PNL și USR-PLUS.

„Nu o să îl ating pe Nicușor Dan. Nu sunt în competiție cu Nicușor Dan”, susține Traian Băsescu.NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Întrebat cu cine e în competiție, el a răspuns: „Cu PSD”.

Întrebat ce crede despre reacția lui Nicușor Dan la candidatura sa, care afirmase că votanții anti-PSD ar putea să îl aleagă pe el dintr-o perspectivă a votului util, Traian Băsescu a răspuns: „Eu am fost unul dintre cei care au inițiat susținerea lui Nicușor Dan, așa că nu îmi rămâne decât să iau notă de părerile dânsului. Eu, însă, am mai văzut campanii cu vot util. Am văzut prea multe la viața mea și prea multe competiții ca să cred numai în votul util. Cei care se păcălesc cu cu această abordare a votului util, trebuie să știe că la votul uninominal lucrurile stau puțin altfel, iar primăria este despre cineva care poate administra Bucureștiul”.

 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu