Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: CCR a avut un rol excepțional în înlăturarea regimului comunist (VIDEO)

Traian Băsescu: CCR a avut un rol excepțional în înlăturarea regimului comunist (VIDEO)

Un articol de: - 02 Oct 2013, 13:51
Traian Băsescu: CCR a avut un rol excepțional în înlăturarea regimului comunist (VIDEO) Politică

Președintele Traian Băsescu a comentat, miercuri, la Curtea Consituțională, rolul determinant pe care l-a avut CCR în căderea comunismului în România.

„Țin să subliniez rolul excepțional pe care l-a avut CCR de a găsi acel echilibru de care România avea nevoie. E memorabilă abordarea CCR cu privire la legea lustrației. Rolul Curții Constituționale a fost important și în ceea ce privește despăgubirea celor asupriți în regimul comunist, un regim ilegal și criminal”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a declarat, că argumentul CCR în privinţa respingerii Legii lustraţiei ca neconstituţională legat de faptul că a fost prea târziu propusă îl consideră întemeiat. "Este memorabilă o abordare a Curţii Constituţionale cu privire la Legea lustraţiei, lege care a fost elaborată după 21 de ani de la căderea comunismului, a fost promovată de o majoritate parlamentară acum doi ani şi jumătate şi a fost respinsă de Curtea Constituţională ca fiind neconstituţională. Pentru mine, ca şef al statului, a fost un moment în care a trebuit să-mi judec poziţia în raport cu ce vroia majoritatea parlamentară, în raport cu decizia Curţii Constituţionale. Atunci, pentru declararea neconstituţională a acelei legi un singur argument mi s-a părut fundamental în argumentarea Curţii Constituţionale, şi anume «prea târziu». Deci, clasa politică românească a lăsat România fără o lege a lustraţiei timp de 21 de ani şi după 21 de ani adoptă un proiect de lege care vrea să lustreze, dar argumentul «prea târziu» mi s-a părut unul întemeiat, dincolo de toate celelalte pe care nu mi-am permis să le discut", a afirmat Băsescu.

Președintele a făcut aceste declarații la conferința „Jurisdicția constituțională după 20 de ani de la căderea cortinei comuniste”, desfășurată la sediul CCR.

Băsescu: CCR a avut un rol excepțional în înlăturarea regimului comunist
Embed:

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Traian Basescu