Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Cred că Laura Codruța Kovesi a vorbit la telefon cu Mircea Geoană în noaptea alegerilor din 2009 (VIDEO)

Traian Băsescu: Cred că Laura Codruța Kovesi a vorbit la telefon cu Mircea Geoană în noaptea alegerilor din 2009 (VIDEO)

Un articol de: - 04 Mai 2017, 16:32
Traian Băsescu: Cred că Laura Codruța Kovesi a vorbit la telefon cu Mircea Geoană în noaptea alegerilor din 2009 (VIDEO) Politică

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miarceuri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că bănuiește că în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, Laura Codruța Kovesi, aflată acasă la Gabriel Oprea, a vorbit la telefon cu Mircea Geoană. Precizările fostului șef al statului vin după ce jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit că în noaptea prezidențialelor din acel an, actuala șefă a DNA a vorbit de două ori la televon cu cineva căruia i s-a adresat cu ”domnule președinte”. 

”În primul rând îl cred pe Oprea că nu el i-a chemat pe Kovesi și pe Coldea, ci a fost inițiativa lui Maior pentru că el îi patrona așa într-un fel, era bulibașa lor. Ei s-au dus bucuroși că și Kovesi a venit și cu adjunctul ei, și Maior a venit cu adjunctul lui și știu eu ce adjuncți mai erau pe acolo. 

Ei au venit pentru că erau numiți de mine, se gândeau «ce facem?». Se interesau cum sunt sondajele, cum e votul, ce se întâmplă. Ei au fost acolo pentru că simțeau că depind unii de alții și la rândul lor de mine. Și cred că, printre rânduri, problema lor a fost «ce ne facem dacă iese Geoană? Cum ne descurcăm?».SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Ce îmi atrage atenția mie din relatarea lui Dan Andronic: că doamna Kovesi a vorbit de două ori cu cineva căruia îi spunea domnule președinte. Nu o să-mi scoată nimeni din cap că în jurul orei 22, după ce se produsese momentul «Mihaela, dragostea mea», discuția n-a fost cu Kovesi. Cu mine vă garantez că n-a vorbit. Nu am vorbit cu Kovesi în noaptea alegerilor. 

Eu cred că îi spunea lui Geoană «da, domnule președinte». Poate mintea mea nu funcționează perfect sau intuiția. Kovesi vorbea cu Geoană, cred, în acea noapte. Maior sigur că avea acces, cu Geoană vorbisem să mi-l dea pe Maior din PSD să-l propun șef la SRI, deci, în mod cert, Maior avea dialog cu Mircea Geoană”, a spus Băsescu. 

Traian Băsescu: Cred că Laura Codruița Koveși a vorbit la telefon cu Mircea Geoană în noaptea alegerilor din 2009

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

În acest comtext, moderatorul Silviu Mănăstire a precizat că în acea seară, după ora 22, Mircea Geoană era considerat noul președinte, cel puțin în mentalul publicului și al televiziunilor. 

”Dan Andronic știa că eu sunt președinte. CSOP a avut exit-poll. Rezultatele erau cu vreun procent, un procent și ceva mai bune decât dăduseră celelalte case de sondaj. Acolo eram când Blaga a spus «domnul Mușetescu, punem diaspora cu 75%». Noi evaluasem că pe diaspora iau 75%, ca dovadă că am luat 78,5%.

Eu sunt convins că au plecat (Kovesi, Maior, Coldea - n.r.) de acolo după ce s-au dumirit că am câștigat pentru că noi am avut un sistem de numărătoare, pe care îl folosisem și la alegerile anterioare, infailibil, care ne permitea să colectăm datele mult mai repede decât PSD-ul”, a explicat Traian Băsescu. 


 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Mircea Geoana,   Laura Codruţa Kovesi