Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Celor care se bucură că le mai intră nişte bani nu le trebuie decât câteva luni ca să vadă că tot s-a pierdut în inflaţie, în creşterea preţurilor, în taxe noi

Băsescu: Celor care se bucură că le mai intră nişte bani nu le trebuie decât câteva luni ca să vadă că tot s-a pierdut în inflaţie, în creşterea preţurilor, în taxe noi

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Ian 2020, 22:01
Politică

Grecia a intrat în cea mai adâncă criză dintre toate statele Uniunii Europene din cauza creşterii pensiilor şi a salariilor, susține Traian Băsescu. În opinia sa, România riscă să ajungă în aceeași situație dacă pensiile chiar se vor mări cu 40% și dacă nu va exista o compensare cu bani de la Uniunea Europeană, deci nerambursabili.

Declarația a fost făcută în contextul în care, duminică, premierul Ludovic Orban a susținut că majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, prevăzută în lege, nu este sigură și asta pentru că depinde de încasările bugetare. PSD a făcut varză Legea pensiilor, a mai spus liderul liberal. (Detalii AICI)

„Se ştia că va fi un efort extraordinar. Nimeni dintre oamenii raţionali nu putea crede că România poate susţine fără împrumuturi majore o creştere a pensiilor cu 40%. Dacă nu se compensează cumva cu bani de la Uniunea Europeană,  deci bani, nerambursabili, România riscă să intre în dificultate, să ajungă dezechilibrele macroeconomice atât de mari încât să trebuiască să ne numim Grecia doi şi să luăm măsuri. Grecia a intrat în cea mai adâncă criză dintre toate statele Uniunii Europene datorită creşterii pensiilor şi a salariilor”, a declarat Traian Băsescu, potrivit News.ro. 

Fostul preşedinte a vorbit despre „grecizarea” României: „E uşor să grecizezi România cu decizii politice pe care le pui deasupra logicii economice. Noi putem face exerciţiul Grecia cu multă uşurinţă, suntem pe aproape. Iar cei care se bucură că le intră nişte bani şi trăim din bani împrumutaţi nu trebuie decât câteva luni ca să vadă că tot ce au primit s-a pierdut din inflaţie, s-a pierdut din creşterea preţurilor, s-a pierdut din nevoia guvernului de a pune taxe noi ca să poată rambursa creditele şi uite aşa te trezeşti că te bucuri de o mărire pe care în trei luni nu o mai ai. Soluţia corectă aici este: pregătite proiecte şi să nu mai bată câmpii cu alegeri anticipate, să creăm artificial o criză politică, pregătite proiecte şi la anul să bubuie proiectele pe care se încasează bani europeni” a mai afirmat Băsescu. 

Europarlamentarul susţine, de asemenea, că o soluţie ar fi majorarea etapizată a pensiilor.
 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu
 
Loading...