Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Dacă Ponta și Antonescu nu răspund repede și convingător Comisiei Europene, va trebui să uităm de Schengen

Traian Băsescu: Dacă Ponta și Antonescu nu răspund repede și convingător Comisiei Europene, va trebui să uităm de Schengen

Un articol de: - 16 Iul 2012, 17:21
Traian Băsescu: Dacă Ponta și Antonescu nu răspund repede și convingător Comisiei Europene, va trebui să uităm de Schengen Politică

Președintele suspendat Traian Băsescu a criticat luni, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul său de campanie, comportamentul președintelui interimar Crin Antonescu.

Astfel, Băsescu a vrut să îl atenționeze pe Antonescu de faptul că de la pupitrul Administrației Prezidențiale nu s-au spus niciodată miciunci, fie că au fost vești bune sau rele.

„Pe 13.07 de la Cotroceni, Crin îl felicita pe primarul de Constanța care îndesa bani în sutienele dansatoarelor pentru organizarea mitingului politic de la Constanța, mai mult, își permitea să și mintă de la pupitru, felicitând 30 de mii de participanți. Aș vrea să-l atenționez: de la acel pupitru nu s-au spus niciodată minciuni, fie că au fost vești bune sau rele. Acel loc nu a fost utilizat niciodată pentru propagandă politică”
, a spus președintele suspendat.

De asemenea, Băsescu a criticat participarea președintelui interimar în cadrul unui miting de la Timișoara.

„Pe data de 15, același președinte Crin participa la Timișoara tot la un miting politic, un miting electoral care viza interesul domniei sale de a-și păstra scaunul de președinte interimar. Lucrurile ar fi putut fi trecute cu vederea dacă una din motivațiile pentru suspendarea mea nu era legată de colaborarea cu PDL, care ar fi fost absolut necesară în condțiile în care PDL era partid de guvernământ. Mai mult aș face mențiunea că nu mi-am permis niciodată să particip la mitinguri împotriva opoziției, sau legate de orice alt obiectiv. Asta îl arată pe Crin a fi un mincinos, când mă acuza în sala Parlamentului sau în documentul de suspendare că am colaborat cu PDL și eu am colaborat pentru guvernare, atunci era o mare crimă, iar azi când el îndeplinește funcția de președinte este un lucru normal”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a criticat atitudinea lui Crin Antonescu și Victor Ponta față de liderii europeni, numindu-i „infantili”.

„Dacă Antonescu ar citi și nu ar dormi, la prima oară ar putea să știe toate pozițiile liderilor din UE.
Aceste două persoane primesc sinteza abordărilor în fiecare dimineață. De ce nu o citesc, nu știu. Dacă ei o primesc, și celelalte și Comisia au aceleași informații în fiecare dimineață. Ei par infantili, cred că pot vorbi una în România și alta în statele europene”, a mai spus Băsescu.

Președintele suspendat al României prevede un dezastru în cazul în care Ponta nu răspunde solicitărilor Comisiei Europene.

„Pe 13.07, acelaşi preşedinte interimar spunea că nu există o listă cu solicitări de la Comisia Europeană. În aceeaşi seară, Victor Ponta a spus că a răspuns solicitărilor. Astăzi la prânz purtătorul de cuvânt al CE informa că nu a primit niciun răspuns oficial de la guvernul României. Privind aceste declaraţii ale preşedintelui şi ale primului ministru, nu poţi trage decât nişte concluzii neplăcute: oamenii aceştia doi se mint între ei. Preşedintele interimar zice că n-avem nicio solicitare, iar premierul zice avem. Oamenii aceştia mint şi partenerii noştri europeni.  Primul efect este că, dacă nu răspund convingător şi repede, vor avea cele 11 puncte în raportul MCV. Efectul ar fi să uităm în septembrie de Schengen. Pentru jocurile lor politice au sacrificat România. Nu este permis aşa ceva. În 10 zile, cei 2 oameni şi USL au distrus credibilitatea României.
Dacă nu răspund rapid şi convingător, va fi un dezastru. Dezastrul va fi că trebuie să uităm de Schengen”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu: Dacă Antonescu nu ar mai dormi, ar știi ce se întâmplă în UE
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Crin Antonescu,   Victor Ponta