Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, după moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz: „A plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade”

Traian Băsescu, după moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz: „A plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade”

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Noi 2019, 22:28
Politică

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că Bogdan Niculescu Duvăz a fost poate printre cei mai importanți catalizatori ai tranziției de la Constituția comunistă la Legea fundamentală de astăzi.

„Suflet de stânga, însă, în mod categoric. El a plecat cu Petre Roman la ruperea FSN-ului, la formarea PD-ului și până la urmă s-a întors la originea politicii sale, în PSD. E o pierdere pentru politica românească, dar dincolo de a fi o pierdere pentru politica românească, e un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade. A fost un participant direct la toate evenimentele și probabil unul dintre cei mai importanți catalizatori ai tranziției de la Constituția comunistă la Constituția de astăzi”, a afirmat Traian Băsescu, sâmbătă, la România Tv.

Acesta a mai menționat că Duvăz ”este parte din nucleul care a preluat Revoluția și a dus-o până la intrarea în istoria constituțională postdecembristă”.

„Bogdan Niculescu Duvăz este parte din nucleul care a preluat Revoluția și a dus-o până la intrarea în istoria constituțională postdecembristă. (...) E parte a transfomării României, Bogdan Niculescu Duvăz și este un om care public a fost mult mai puțin așezat la locul lui decât alții care au făcut mai puțin pentru trecerea la democrație. A fost și oarecum modest, zic eu, Bogdan Niculescu Duvăz”, a afirmat Băsescu.

Reamintim că, politicianul Bogdan Niculescu Duvăz a murit, sâmbătă, la vârsta de 70 de ani. (Detalii AICI)

 
Loading...