Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre cazul Nokia: Birocrația din România, o sperietoare pentru investitorii străini

Traian Băsescu, despre cazul Nokia: Birocrația din România, o sperietoare pentru investitorii străini

Un articol de: - 29 Sep 2011, 16:24
Foto: B1 TV Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, după ce Nokia a anunțat că va închide fabrica de la Jucu, că birocrația din România este precum o sperietoare pentru investitorii străini.

"Aș face un comentariu legat de acest lucru și potențialii investitori pe care îi avem, care în momentul de față par a fi realități, dacă îi vom mai ține mult cu birocrația noastră și cu lipsa de curaj în a ne asuma decizii importante îi vom pierde și pe aceia", a explicat șeful statului.

Acesta a plasat responsabilitate, în acest aspect, pe umerii Guvernului, spunând că acesta va fi resposabil în cazul în care și mai mulți investitori străini vor decide să își mute afacerile din România.

"Este riscul pe care Guvernul dacă nu acționează și-l asumă deliberat și va trebui să răspundă nu pentru ce a făcut ci pentru ce nu a făcut", a spus Băsescu.

Președintele a declarat că mutarea fabricii Nokia de la Jucu nu este o noutate pentru el dar și că a avertizat adesea despre posibilele plecări ale multinaționalelor din România.

"Nu este o noutate, am avut frecvent discuții cu Guvernul, mai ales dupa ce s-a prefigurat prelungirea crizei economice. Am avertizat asupra acestui risc, ca mulținaționalele să înceapă să reducă activitatea pe teritoriul României și iată că se întâmplă, este un fenomen la care trebuie să ne așteptăm și el nu poate fi compensat decât prin creare de locuri de muncă în baza deciziilor Guvernului României", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre plecarea Nokia din România
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Nokia,   investitori,   fabrica