Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre criza imigranților: România are toate șansele să spună nu de data asta, are dreptul să spună: anul acesta nu primesc pe nimeni, am problemele mele (VIDEO)

Traian Băsescu, despre criza imigranților: România are toate șansele să spună nu de data asta, are dreptul să spună: anul acesta nu primesc pe nimeni, am problemele mele (VIDEO)

Un articol de: - 03 Sep 2015, 23:30
Traian Băsescu, despre criza imigranților: România are toate șansele să spună nu de data asta, are dreptul să spună: anul acesta nu primesc pe nimeni, am problemele mele (VIDEO) Foto: facebook.com/PresedinteleTraianBasescu Politică

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat joi seara, că România poate să spună ”nu” în ceea ce privește criza imigranților cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent.

”Eu nu pot să văd numai valul de anul acesta. Era anticipabil, valul a șocat Europa, pun în ghilimele pentru că Europa trebuia să se aștepte, la anul va fi de două ori mai mare. Soluția e să dăm arme armatei siriene, să redobândească controlul pe teritoriul sirian.

Sunt un om căruia îi dau lacrimile când văd tineri cu copilași în brațe, dar imaginile astea care ne impresionează pe toți au în spate o realitate extrem de dură. Realitatea e că Uniunea Europeană nu este capabilă și nu este pregătită să absorbă un asemenea val migrator, care nu este o întâmplare de anul acesta. Anul acesta a început explozia, dar eu îl văd extins în lipsa unor atitudini din partea UE, NATO.

România are toate premisele să nu fie solidară de data aceasta cu ce vrea domna Merkel sau președintele Hollande. România are toate argumentele, având în vedere necunoscuta uriașă: până unde se va ajunge în anii următori, să spună nu. Problema este nu anul acesta, ci perspectiva.

Avem reglementări care spun că cine intră ilegal în Uniunea Europeană se va întoarce prin punctul prin care a intrat în Uniunea Europeană. România are tot dreptul să spună eu anul acesta nu primesc pe nimeni, am problemele mele.

Rețineți că sunt om căruia îi este milă de amărâții pe care îi vede”, a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV și moderată de Cătălin Striblea și Sabin Orcan.

Traian Băsescu, despre criza imigranților: România are toate șansele să spună nu de data asta, are dreptul să spună: anul acesta nu primesc pe nimeni, am problemele mele

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   UE