Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre numirea noilor miniştri: Mihnea Motoc trebuie întâi retras din Ambasadă. Pentru Hegedüs Csilla, responsabilitatea aparţine Guvernului

Traian Băsescu, despre numirea noilor miniştri: Mihnea Motoc trebuie întâi retras din Ambasadă. Pentru Hegedüs Csilla, responsabilitatea aparţine Guvernului

Un articol de: - 19 Noi 2014, 18:40
Traian Băsescu, despre numirea noilor miniştri: Mihnea Motoc trebuie întâi retras din Ambasadă. Pentru Hegedüs Csilla, responsabilitatea aparţine Guvernului Politică

Președintele Traian Băsescu a afirmat miercuri, într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, că va face simultan numirea celor doi miniștri Mihnea Motoc și Hegedus Csilla, la Ministerul de Externe, respectiv cel al Culturii.

Pentru ca ambasadorul Mihnea Motoc să nu intre în incompatibilitate, președintele a afirmat că acesta trebuie să-și dea demisia din corpul diplomatic și să se revoce din funcția de ambasador.

„Nu există niciun dubiu asupra oportunității și competenței domnului Mihnea Motoc, dar să nu-l punem în situația de incompatibilitate”, a afirmat președintele.

În ceea ce privește numirea secretarului de stat Hegedus Csilla (UDMR) în funcția de ministru al Culturii, Triana Băsescu a afirmat că nu poate refuza această a doua propunere.

„Nu pot avea obiecții, chiar dacă am văzut dezbateri cu privire la afacerea domniei sale, a familiei. Curtea mă obligă să semnez decretul pentru a doua propunere pe care o face guvernul. Responsabilitatea este a celor care au făcut propunerea”, a mai spus Băsescu.

Băsescu, despre numirea miniștrilor Mihnea Motoc și Hegedus Csilla


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu