Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre primarul din Târgu Mureș: „Florea este doctor. Trebuia să se autodiagnosticheze, putea să-și dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri”

Traian Băsescu, despre primarul din Târgu Mureș: „Florea este doctor. Trebuia să se autodiagnosticheze, putea să-și dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Ian 2020, 22:42
Foto: hepta.ro Politică

Traian Băsescu a comentat, marți seară, poziția controversată a lui Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, care a propus „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii” și a afirmat că „țiganii sunt o problemă serioasă a României”.

Fostul președinte spune că, având în vedere că este doctor la bază, Dorin Florea „trebuia să se autodiagnosticheze”, pentru că „putea să își dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri”.

„Florea este doctor. Trebuia să se autodiagnosticheze. Putea să-și dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri. Dacă nu, măcar un coleg de-al lui, poate cu bunăvoință, putea să-l tragă de mânecă și să-i spună, «nene, lasă primăria că ai luat-o razna». Nici măcar nu pot să-mi dau seama dacă pot să-l acuz de nazism, pentru că îți dă impresia că e iresponsabil. Nu poți să faci asemenea declarații. Există un fond al problemei, dar una e una, alta e alta. Sunt, într-adevăr, familii care trăiesc din alocații, având copii mulți. Atunci, n-ai decât să faci o politică a alocațiilor corespunzătoare, dar nu afirmații de acest gen, care n-au ce căuta în viața publică”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Întrebat care ar fi soluția pentru ca statul să se asigure că oamenii nu fac copii din interese financiare, fostul președinte a răspuns: „Spre exemplu, una din soluții - sigur, nu acoperă tot spectrul, dar nimic nu poate acoperi toate exigențele - este stimularea mamelor, prin salarii foarte bune pe timpul cât rămân în concendiu pentru creșterea copilului. Dacă îi dai mamei 90% din salariul pe care l-a avut în ultimele 12 luni este un mod de a stimula și creșterea copilului, și mama să facă copii. Deci sunt diverse mijloace de a stimula natalitatea și, în același timp, de a ajuta material familiile care au un copil, doi, trei, cinci, opt, oricâți. Eu m-aș bucura, spre exemplu, cum are fiica mea trei copii, să-i dea ei salariul întreg, pe care l-a avut înainte de concediul de maternitate, ca să îl facă și pe al patrulea”.

Totul a început când primarul Dorin Florea a propus „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”. (Detalii AICI)


 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu
 
Loading...