Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre respingerea înregistrării MP: În mod cert vom face plângere la CEDO pentru implicare abuzivă a statului în înregistrarea unui partid (VIDEO)

Traian Băsescu, despre respingerea înregistrării MP: În mod cert vom face plângere la CEDO pentru implicare abuzivă a statului în înregistrarea unui partid (VIDEO)

Un articol de: - 18 Mar 2016, 20:33
Traian Băsescu, despre respingerea înregistrării MP: În mod cert vom face plângere la CEDO pentru implicare abuzivă a statului în înregistrarea unui partid (VIDEO) Foto: Captură video Politică

Traian Băsescu a vorbit vineri pentru Știrile B1 TV despre faptul că înregistrarea partidului Mișcarea Populară a fost respinsă definitiv de instanţă. (Detalii AICI) Pe fundalul imaginii se vedea, însă, un panou cu însemnele  PMP (Partidul Mișcarea Populară).

"PMP e înregistrat, are toate structurile funcționale, nu s-a desființat. Nu avem nicio problemă legată de depunerea listelor de candidați în toate localitățile țării. Sistemul de aprobare e la nivel local. La Consiliul Național trebuie validate candidaturile la Primăria Capitalei", a explicat acesta.

Traian Băsescu, despre respingerea înregistrării MP

Fostul președinte a precizat că există unii candidați care s-au înscris sub denumirea MP și alții sub PMP.

"Au fost mai inspirați cei pe PMP, ceilalți trebuie să își refacă listele", a subliniat Băsescu.

"E prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forța statului împotriva înregistrării unui partid. E conta deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcționării structurilor asociative, cum sunt partidele. Procurorul de dosar de la Tribunalul București a ținut neapărat să ne arate că în România statul e stat. Au ținut cont și unii dintre judecători, s-a respins înregistrarea partidului. În mod cert vom face plângere la CEDO pentru implicare abuzivă a statului în înregistrarea unui partid. Nu mi se pare întâmplător că exact MP a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toată forța statului pentru a nu se înregistra", a conchis liderul MP.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Miscarea Populara,   PMP