Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre schimbările la DNA: O imixtiune a politicului, care a dat ordin procurorului general (VIDEO)

Traian Băsescu, despre schimbările la DNA: O imixtiune a politicului, care a dat ordin procurorului general (VIDEO)

Un articol de: - 03 Oct 2013, 11:26
Traian Băsescu, despre schimbările la DNA: O imixtiune a politicului, care a dat ordin procurorului general (VIDEO) Politică

Traian Băsescu a vorbit, joi, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei” difuzată de B1 TV, despre schimbările de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), precizând că ar fi vorba despre o ”imixtiune a politicului, care a dat ordin procurorului general”.

"Ceea ce s-a întâmplat este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordine procurorului general să facă ceva", a afirmat președintele.

"Acum șapte zile, pentru procurorul general oamenii aceştia (n.r. Lucian Papici şi Mariana Alexandru) erau buni şi i-a delegat pentru trei luni", a mai spus Băsescu.

Nu suntem în zona naivităților, ci a lucrurilor pe care le știm sau nu le știm. Eu am vorbit cu ministrul Justiției, spunându-i: atenție la nominalizări pentru DNA pentru că până acum am avut o regulă. Regula a fost ca șeful structurii la DNA și DIICOT propun funcțiile care se semnează prin decret, ministrului Justiției. E foarte important ca ședul DNA, șeful DIICOT, care nu unst structuri în subordinea procurorurlui general, sunt doar în coordonare, era ft imp ca acești oameni pe umerii cărora apasă o responsabilitate extraordinară în consolidarea justiției și a statului de drept să poată să își propună echipa. Principiul este ca șeful DNA sau DIICOT să propună șefii de secții, propriii lor adjuncți. Așa a funcționat relația cu Morar”, a arătat șeful statului.

Nu l-am văzut niciodată pe Papici pentru că niciodată nu a avut o relație cu mine la numiri. Nu i-am văzut pe oamenii ăștia sau pe doamna procuror Alexandrescu de când sunt președinte”, a susținut Traian Băsescu.

Procurorul general Tiberiu Niţu a decis miercuri încetarea delegaţiei lui Lucian Papici din funcţia de procuror şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Traian Băsescu, despre schimbările la DNA
Embed:


Citeşte mai multe despre:   DNA,   schimbari,   procuror general