Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre Sergiu Nicolaescu: Ne despărţim cu durere de o personalitate remarcabilă a filmului românesc

Traian Băsescu, despre Sergiu Nicolaescu: Ne despărţim cu durere de o personalitate remarcabilă a filmului românesc

Un articol de: - 03 Ian 2013, 13:26
Traian Băsescu, despre Sergiu Nicolaescu: Ne despărţim cu durere de o personalitate remarcabilă a filmului românesc Foto: nasul.tv Politică

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, mesajul său de condoleanţe pentru dispariția lui Sergiu Nicolaescu, dspre care spune că nu a fost doar un mare regizor, scenarist și actor, dar și un creator de școală pentru întreaga cinematografie românească.

"Am aflat astăzi, cu profundă tristeţe, vestea trecerii la cele veşnice a regizorului Sergiu Nicolaescu. Maestrul a fost nu doar un mare regizor, scenarist şi actor, ci şi un creator de şcoală pentru ceea ce astăzi numim, cu atât de multă mândrie, cinematografia românească. Ne despărţim cu durere de o personalitate remarcabilă a filmului românesc. De-a lungul întregii sale cariere, maestrul Sergiu Nicolaescu a dat dovadă de un talent excepţional, pe care a ştiut să-l cultive prin muncă şi dăruire, prin entuziasm şi vitalitate, trăsături care aveau să se regăsească în toate creaţiile sale cinematografice. Filmele sale fac parte nu numai din cultura românească, ci au fost înscrise demult în istoria cinematografiei mondiale", potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale.

"Cu siguranţă, maestrul Sergiu Nicolaescu va rămâne veşnic în sufletele noastre, ale celor care l-am îndrăgit şi care l-am preţuit, aşa cum astăzi cu toţii purtăm filmele sale în amintirea noastră. Doresc să adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor apropiaţilor. Dumnezeu să-l odihnească!", adaugă Traian Băsescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat, joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   condoleante,   Sergiu Nicolaescu,   condoleante