Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: După ce îmi termin mandatul, voi deveni membru PMP (VIDEO)

Traian Băsescu: După ce îmi termin mandatul, voi deveni membru PMP (VIDEO)

Un articol de: - 23 Oct 2014, 10:12
Traian Băsescu: După ce îmi termin mandatul, voi deveni membru PMP (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat joi, înainte de plecarea la Consiliul European, că după terminarea mandatului său se va înscrie în Partidul Mișcarea Populară, relatează B1 TV.

”După încheierea mandatului voi deveni membru PMP și intenția e să construiesc un partid nou. Am mai dat aceasta motivație că partidele vechi care au functionat din 1990 pănă acum sunt toate compromise. Trebuie o construcție nouă și trebuie analizată posibilitatea de a aduce oameni noi, în așa fel încât în 2016 românii să aibă o alternativa curată.”, a spus șeful statului.

De asmenea, Traian Băsescu a precizat că nu dorește să-și prelungească mandatul de la Palatul Cotroceni.

”Indiferent ce se întâmplă în competiția prezidențială, mandatul meu se termină pe 21 decembrie la ora 24. Deci pe 22, altcineva trebuie să fie la Palatul Cotroceni. Ori un nou ales, ori președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților. Nu există articol constituțional care să permită președintelui în exercițiu să-și prelungească mandatul nici măcar cu o zi. Îmi doresc să-mi exercit mandatul până în ultima zi așa cum prevede Constituția și cu exercitarea tuturor prerogativelor, dar în niciun caz  nu-mi doresc să-mi prelungesc mandatul nici măcar cu o zi. Îmi pare rău de românii au de ales între o marionetă PSD și un alt candidat care, din dorința de a parveni în funcții, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilitate. O decizie a instanței după începutul mandatului va suspenda exercitarea funcției de către președinte. Plecați de la premisa că nu pot constituțional să rămân nici măcar o oră după data de 21 ora 24. Ar fi o încalcare a Constituției.”, a mai spus președintele.

Traian Băsescu: După ce mi se termină mandatul voi deveni membru PMP

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   PMP