Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, după suspendare: Mergem la referendum. Argumentul suspendacilor, că nu am popularitate. Nu pot fi laş, mut (VIDEO)

Traian Băsescu, după suspendare: Mergem la referendum. Argumentul suspendacilor, că nu am popularitate. Nu pot fi laş, mut (VIDEO)

Un articol de: - 06 Iul 2012, 22:26
Traian Băsescu, după suspendare: Mergem la referendum. Argumentul suspendacilor, că nu am popularitate. Nu pot fi laş, mut (VIDEO) Politică

Președintele Traian Băsescu a susținut o conferință de presă vineri, după suspendarea sa în Parlament. Băsescu a declarat că este un lucru cert că un referendum va fi organizat.

Președintele ales nu poate fi mut, care nu se implică, doar beneficiază de avantajele funcției, nu își asumă nimic, nu are observații, nu face absolut nimic”, a spus Băsescu.

Nu țin de scaun, dar ca și în 2007 când am atacat hotărârea de suspendare, și acum am obligația ca președinte în funcție să epuizez toate soluțiile constituționale pentru descrierea unui abuz de același fel ca cel din 2007. Nu vreau să mi se reproșeze că nu am epuizat resursele constituționale în disputa cu o majoritate politică care în mod abuziv a suspendat președintele. Concluzia rămâne aceeași, mergem la referendum, dar am obligația să probez ca am utilizat toate instrumentele ca o suspendare abuzivă să nu se producă”, a declarat șeful statului.

Marele argument al suspendacilor este legat de faptul că nu mai am popularitate. Acest lucru nu justifică suspendarea președintelui, care are mandat fix de cinci ani în urma alegerilor câștigate”, a spus Băsescu.

Aș face o observație, care este și miezul acestei acțiuni la CCR: Conflictul juridic izvorăște din natura articolului 95 din Constituția României, care spune clar: în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, președintele poate fi suspendat din funcție de Camera Deputaților și Senat în ședinta comună. Nu există nicio acuzație legată de fapte, ci doar de declarații. Constituția spune foarte clar, "fapte grave". Formularea e de natură să asigure stabilitate funcției prezidențiale dacă președintele nu săvârșește fapte grave, abuzuri, precum trimiterea unor decrete care nu sunt stabilite a fi reglementate prin decrete”, a spus președintele.

Președintele Traian Băsescu a fost suspendat, vineri, din funcție, în urma ședinței Parlamentului care a fost convocată pentru a vota solicitarea USL. Referendumul va avea loc pe 29 iulie, după ce parlamentarii au admis propunerea făcută de șeful Senatului pentru această dată.

Întrebarea de pe buletinele de vot va fi următoarea: „Sunteți de acord cu demiterea președintelui României, domnul Traian Băsescu?".

Este pentru a doua oară când Traian Băsescu este suspendat de Parlament, precedenta suspendare fiind în 2007. Până la referendum, Crin Antonescu va fi președinte interimar.

Traian Băsescu, după suspendarea din funcția de președinte
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu