Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu face public un DOCUMENT secret al SRI care vizează cazul Gala Bute-Elena Udrea: "Arată cum ajungeau la politicieni" (VIDEO)

Băsescu face public un DOCUMENT secret al SRI care vizează cazul Gala Bute-Elena Udrea: "Arată cum ajungeau la politicieni" (VIDEO)

Un articol de: - 16 Mai 2018, 17:49
Politică

Dezvăluire incendiară făcută de senatorul PMP Traian Băsescu.

Fostul președinte a dat citire unor pasaje dintr-un document secret al SRI din 2011, despre care susţine că a ajuns în mâinile sale acum câteva luni, și care vizează  “Gala Bute”, dosar în care este acuzată și Elena Udrea. 

"Este un document document strict secret al UM 0198 SRI din 9.11.2011 care mi-a parvenit acum câteva luni şi nu l-aş fi făcut public dacă nu vedeam minciuna din adresa DNA către ICCJ. Nu citesc mult, va spun că documentul vorbeşte de oameni care se află într-un dosar penal care au săvârsit infractiuni dar despre care DNA nu spune mare lucru si pentru a fi concludent, vă citesc câteva pasaje: În temeiul art 14 din Legea 14 din 92 si art 15 din Protocolul de cooperare între Parchetul de pe langă ICCJ şi SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securitatii nationale si urmare a adresei noastre din 24 .06 2011 respectiv planul de cooperare, vă comunicăm. Ce înţelegem este că protocolul a funcţionat din plin şi a existat un plan de cooperare între SRI şi DNA", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu în plenul Senatului.

Traian Băsescu, declarații EXPLOZIVE despre protocoalele SECRETE: Fostul pre;edinte a citit dintr-un document al SRI, în Senatul României

Fostul preşedinte a mai spus că la finalul documentului se vorbeşte şi despre beneficiarii informaţiilor.

"Finalul documentului spune în conformitate ''cu dispozitiile articolului 8 si 57 din protocolul de coperare dintre Parchetul de e lânga ICCJ şi SRI, pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, vă adresăm rugămintea ca datele prezentate să fie destinate informarii procurorului de caz potrivit principiului necesitatii de a cunoaşte fără a fi introduse în dosarul cauzei''. Acest documet strict secret arată ca protocolul dintre parchet de pe lngă Inalta Curte şi SRI a functionat din plin, s-a intocmit un plan de acţiune şi informaţiile care au fost transmise DNA nu au fost destinate si avocatului si inculpatilor" , a mai spus Băsescu, potrivit Mediafax.

Fostul preşedinte spune că documentul, care vizează dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată în primă instanţă Elena Udrea, va fi transmis Comisiei de Control SRI, Inspecţiei Judiciare şi preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Băsescu spune că mecanismul folosit arată cum se ajungea la politicieni.

Aceasta reflectă un mod de lucru practicat în multe dosare penale, adică cei care încalcă legea se transformă în denunţători şi scapă’, a mai spus fostul președinte.

Traian Băsescu a afirmat, în plenul Senatului, că a luat decizia de a face publice informaţiile, după datele apărute marţi legate de răspunsul DNA referitor la implicarea SRI în într-un dosar penal. Deşi nu a dat numele dosarului, din declaraţii reiese că este vorba de adresa din dosarul lui Liviu Dragnea.

Pronunţarea definitivă în dosarul Gala Bute a fost stabilită de instanţă pentru 23 mai.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu
 
 
 
Loading...