Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea: Nu am nicio îndoială că Traian Băsescu este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar

Elena Udrea: Nu am nicio îndoială că Traian Băsescu este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Mai 2019, 09:34
Politică

Traian Băsescu este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar, iar CNSAS a luat locul DNA ca instrument de scoatere din scenă politică a nedoriţilor, a scris sâmbătă, Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

"Hmmm... tare chestia asta cu Traian Băsescu “descoperit” de CNSAS fost colaborator al vechii Securităţi, când să primească aviz pentru a candida la europarlamentare. După ce tot CNSAS a spus de patru ori până acum că fostul Preşedinte nu a colaborat cu Securitatea lui Ceauşescu în 2002, 2004, 2006 şi 2014!!!", a spus fostul ministru.

Comentariul Elenei Udrea a venit după ce vineri, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis să sesizeze Curtea de Apel București pentru a se stabili dacă fostul președinte Traian Băsescu a avut sau nu calitatea de colaborator al fostei Securități. 

"NU AM NICIO ÎNDOIALĂ că Traian Băsescu este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar. Ce încă nu aş spune cu certitudine este CINE îl lucrează? Pentru cine este Traian Băsescu la Bruxelles o piedică sau o ameninţare?", a adăugat Elena Udrea în postare.

În continuare, fostul ministru a indicat că, de fapt, motivul din spatele deciziei CNSAS ar fi pentru a susţine PNL sau USR-PLUS şi Pro România.

"Eu am două variante de răspuns la ultima întrebare. 

1) vor voturile PMP pentru partidele susţinute de noua Securitate, PNL sau USR-PLUS, ca PRO-ROMANIA nu e pe acelaşi segment de electorat.
2) chiar pe Traian Băsescu vor să îl oprească să meargă la Bruxelles, “pe persoana fizică” adică, pentru că noua Securitate, (statul paralel), nu şi-ar mai putea face jocurile aşa cum a încercat cu numirea lui Kovesi procuror general european, cu presiunile liderilor europeni asupra Guvernului şi Parlamentului României cu discurs livrat de la Bucureşti, cu CEDO sau mai nou cu CJUE, pentru că este evident că în ultima vreme statul paralel de la Bucureşti a mutat la Bruxelles bătălia cu oponenţii de acasă"
, a scris Elena Udrea.

"Aşa cum în 2014 s-au temut că Traian Băsescu şi-ar perpetua puterea devenind prim ministru în situaţia în care eu aş câştiga Preşedinţia, motiv pentru care s-au luptat cu toate forţele să nu fiu locul trei în primul tur,(vezi şi declaraţiile fără dubii date de Sebi Ghiţă despre implicarea lui Florian Coldea în alegerile prezidenţiale din 2014), din nou acum îl vor scos din joc", mai arată postarea.

Nu în ultimul rând, din punctul de vedere al Elenei Udrea, Traian Băsescu ar fi adevăratul reprezentant al României în UE.

"Traian Băsescu ar fi adevăratul reprezentant al României în UE şi nu numai. Cu experienţa sa de fost Preşedinte şi membru în instituţiile europene timp de 10 ani, cu ascendentul sau asupra liderilor europeni actuali şi cu relaţiile personale pe care le are, jocurile pe care Securitatea vrea să le facă în afara ţării ar fi serios afectate".

"Concluzionând, eu sunt de aceeaşi părere cu Maestrul Ion Cristoiu că mai nou CNSAS a luat locul DNA ca instrument de scoatere din scenă politică a nedoriţilor şi că, mai important decât dacă e adevărat sau nu, este să aflăm cine face jocul acesta faţă de Traian Băsescu?", a încheiat fostul ministru.

Postarea originală de pe Facebook a Elenei Udrea

 
 
 
Loading...