Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Eu nu am fost pentru grațierea tuturor actelor de corupție, am plecat de la o realitate - clasa politică este ținută sub control de instituțiile de forță. Parlamentul n-are vlagă (VIDEO)

Traian Băsescu: Eu nu am fost pentru grațierea tuturor actelor de corupție, am plecat de la o realitate - clasa politică este ținută sub control de instituțiile de forță. Parlamentul n-are vlagă (VIDEO)

Un articol de: - 03 Mai 2017, 20:37
Traian Băsescu: Eu nu am fost pentru grațierea tuturor actelor de corupție, am plecat de la o realitate - clasa politică este ținută sub control de instituțiile de forță. Parlamentul n-are vlagă (VIDEO) Politică

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit miercuri, la ”Dosar de politician” despre votul dat în comisia juridică din Senat pe legea grațierii. Aleşii au aprobat un amendament la lege, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă vor fi graţiate.

Senatorul PMP a vorbit despre cele trei amendamente importante pe care le-a depus la acest proiect. 

”Inițiativa este a Guvernului. Comisia juridică a analizat niște amendamente, inclusiv amendamentele mele. A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Pot să vă spun care sunt cele trei pe care le-am considerat foarte importante. 

Primul a fost cel legat de situația femeilor întreținătoare de copii până la 14 ani sau a femeilor însărcinate. Eu am cerut să fie grațiere până la zece ani pentru această categorie pentru că eu consider că în momentul de fata condițiile din penitenciare nu permit unei femei să stea în regim penitenciar. În al doilea rând este vorba de copil. (...) Acestă grațiere nu se adresează mamelor, se adresează copilului”, a spus Băsescu, subliniind că această lege nu este o reeditare a OUG 13. 

”Nu este OUG 13. Este o lege de grațiere care eu am susțint că trebuie să fie o grațiere largă”, a spus Băsescu. 

Traian Băsescu: Eu nu am fost pentru grațierea tuturor actelor de corupție, am plecat de la o realitate - clasa politică este ținută sub control de instituțiile de forță. Parlamentul n-are vlagă

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Un alt amendament depus de fostul președinte se referă la finanțarea campaniilor electorale. 

”Eu nu am fost pentru grațierea tuturor actelor de corupție, ci am plecat de la o realitate a clasei politice. Clasa politică este ținută sub control de instituțiile de forță. Parlamentul n-are vlagă. Controlul pleacă de la campaniile electorale. 

Marea vulnerabilitate a clasei politice este legată de finanțarea campaniilor electorale până la campania din 2016, când a intrat în vigoare o nouă lege. Practic, bugetul de stat finanțează în anumite condiții campaniile electorale. Dacă aș fi avut vulnerabilități, vă asigur că demult ar fi apărut denunțători. Nu am vulnerabilități. 

(...) 

De vreo doi-trei ani, cea mai mare pasiune a unui om de afaceri care ajunge la DNA pe porcăriile pe care le face este să-și aducă aminte că a finanțat un partid sau altul în 2009, în 2012, la referendum. Și asta înseamnă imediat un dosar de luare de mită sau de abuz în serviciu. Politicienii știu acest lucru”, a mai spus Băsescu, precizând că finanțarea campaniilor electorale se sancționează cu amendă. 

Senatorul PMP a depus și un amedament legat de abuzul în serviciu. 

”Mi se pare corect ca pentru campaniile din 2009, 2012, 2008 să fie grațiați pentru că aveam altă lege. Legea nu e pentru Elena Udrea. Legea e pentru o clasă politică întreagă. (...) Legea va funcționa numai pentru fapte până la 1 ianuarie 2017. Astea sunt propunerile mele, eu nu știu dacă se vor întâmpla”, a mai spus Traian Băsescu. 
 

Citeşte mai multe despre:   gratiere,   coruptie