Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Faptul că Van Rompuy şi Barroso nu au ieşit în conferinţă cu Ponta e ”un semnal înfiorător”

Traian Băsescu: Faptul că Van Rompuy şi Barroso nu au ieşit în conferinţă cu Ponta e ”un semnal înfiorător”

Un articol de: - 12 Iul 2012, 21:39
Traian Băsescu: Faptul că Van Rompuy şi Barroso nu au ieşit în conferinţă cu Ponta e ”un semnal înfiorător” Politică

Traian Băsescu a tras un semnal de alarmă joi, la TVR, în privința faptului că nici preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi nici preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso nu au susținut o conferinţă de presă comună alături de premierul Victor Ponta, după discuțiile de la Bruxelles.

Ceea ce est "un semnal înfiorător pentru România", consideră Băsescu.

"Dacă mă veţi vedea vreodată că merg la Bruxelles, dacă voi mai avea ocazia ca preşedinte, pentru întâlniri cu preşedintele Consiliului European şi cu preşedintele Comisiei Europene, şi veţi constata că nu a fost apoi o declaraţie comună, va trebui să înţelegeţi că s-a întâmplat ceva rău", a afirmat președintele suspendat, potrivit Mediafax.

Dacă premierul Victor Ponta a făcut declarații pentru presa română după fiecare întâlnire, ceilalți doi lideri europeni au comunicat concluziile discuților prin communicate oficiale.

Astfel Președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, s-a declarat profund preocupat de evenimentele recente din România, în special vizavi de independența justiției și de situația statului de drept.

La rândul lui, preşedintele Barroso a apreciat asigurările date de premierul Ponta potrivit cărora măsurile ce cad în responsabilitatea Guvernului vor fi luate imediat şi că va fi depus orice efort pentru ca să existe un angajament similar şi din partea celorlalte instituţii româneşti.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Jose Manuel Barroso,   Herman van Rompuy,   conferinta,   Traian Basescu