Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, în Slovacia: Nu vom accepta niciodată teoria drepturilor colective pentru minorităţi (VIDEO)

Traian Băsescu, în Slovacia: Nu vom accepta niciodată teoria drepturilor colective pentru minorităţi (VIDEO)

Un articol de: - 28 Aug 2013, 18:03
Traian Băsescu, în Slovacia: Nu vom accepta niciodată teoria drepturilor colective pentru minorităţi (VIDEO) Politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Bratislava, că România nu va accepta "niciodată teoria drepturilor colective" pentru minorităţi sau să vină altcineva din afara ţării "să ne spună cum să ne organizăm administrativ".

„Spun şi aici ce spun şi la Bucureşti, anume că nu vom accepta niciodată teoria drepturilor colective şi nu vom accepta să vină altcineva din afara României să ne spună cum să ne organizăm administrativ", a spus Băsescu.

Băsescu a ţinut să arate că minoritatea slovacă din România este bine integrată şi formată din "oameni harnici" şi să îi mulţumească în numele statului român. "Dacă veniţi în România, puteţi vedea cât de frumoase sunt localităţile locuite de etnicii slovaci", a afirmat preşedintele.

Potrivit preşedintelui Băsescu, cei doi şefi de stat au mai discutat şi despre Strategia UE pentru Regiunea Dunării, dar şi despre situaţia de criză din Siria.

Traian Băsescu a fost primit de către președintele Republicii Slovace, Ivan Gašparovič, la palatul prezidenţial şi a participat la ceremonia de dezvelire a plăcilor comemorative în cinstea armatei române şi ruse, eliberatoarele oraşului Banská Bystrica.

Băsescu a decorat primarul unei localități din Slovacia, pentru modul în care îngrijește mormintele soldaților români căzuți în lupta de eliberare a teritoriului fostei Cehoslovacii de sub ocupația germană, în Al Doilea Razboi Mondial. Alți doi vetereani de război slovaci au fost decorați, prin decret prezidențial, cu "Virtutea Militară".

Preşedintele Băsescu l-a decorat și pe ambasadorului Jan Soth, şeful Cancelariei preşedintelui Republicii Slovace.

Băsescu: Nu vom accepta drepturi colective pentru minorități
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Slovacia