Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre referendum: Votul va fi politic. A doua întrebare e complicată, dar toți se vor lua după prima (VIDEO)

Traian Băsescu, despre referendum: Votul va fi politic. A doua întrebare e complicată, dar toți se vor lua după prima (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Apr 2019, 23:14
Politică

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că a doua întrebare propusă de Klaus Iohannis pentru referendumul de pe 26 mai este una dificil de înțeles pentru cei mai mulți dintre cetățeni. 

”Eu vă dau scris că 60% nu vor înțelege conținutul celei de-a doua întrebări. E lungă și complicată. Dar aici votul va fi absolut politic și, de fapt, toți se vor lua după prima întrebare «sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?» Și atunci pun și pe 1 și pe 2. (...) 
Ambele întrebări necesită revizuirea Constituției. După părerea, pe urmă ar trebui să înceapă o bătălie pentru a obține o majoritate de două treimi în Parlament, pentru că numai două treimi trece legea constituțională, ca să materializeze acest referendum. (...)

Dacă s-ar deschide procesul de revizuire a Constituției pentru acest referendum, este obigatoriu să-l deschidă și pe cel cu 300 de parlamentari. 
Acest referendum îi permite președintelui implicare masivă în această campanie electorală pentru a-și susține referendumul, iar referendumul este pe temele străzii și a partidelor de opoziție”, a declarat Traian Băsescu. 

Întrebat ce se întâmplă dacă președintele Klaus Iohannis pierde acest referendum, Traian Băsescu a răspuns: ”Sper să nu-l piardă pentru că ar fi cel mai negru vis. Uitați-vă la reversul întrebărilor. Dacă se invalidează referendumul, va veni PSD să zică «ați văzut, poporul nu vrea să interziceți amnistia și grațierea? O dăm mâine prin Ordonanță de Urgență pentru că și povestea cu OUG s-a invalidat». Politic, ar fi un dezastru. 

Întrebările anunțate de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai sunt: 

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...